Generalforsamling 2022

21/03-2022

Generalforsamling 21/03-22.

Referat fra Generalforsamling mandag den 21. marts 2022 kl. 19:00 i mødelokalet hos ATKI A/S på Transportbuen 9

Inden generalforsamlingen bød foreningen på smørrebrød og drikkevarer til de fremmødte.

1. Valg af dirigent

Formanden Benny Nissen bød velkommen. Benny Nissen foreslog på bestyrelsens vegne Vagn Marott (12A) som dirigent. Vagn blev enstemmigt valgt.

Dirigenten konstaterede at generalforsamlingen var lovligt indvarslet jf. vedtægternes §14 stk.2, idet indkaldelsen var omdelt den 22. februar 2022. Generalforsamling er dermed beslutningsdygtig.

Der var fremmødt 27 deltagere fra 21 parceller (alle parceller har 2 stemmer), hvilket giver 42 stemmer, samt en lejer (uden stemmeret). Ingen af de fremmødte var i kontingentrestance og derfor stemmeberettiget.

Bestyrelsens sekretær forestår referat.

Dirigenten konstaterede, at enkelte punkter i dagsordenen ikke var skrevet i korrekt rækkefølge. Dette er der korrigeret for jfr. rækkefølgen af nedenstående.

2. Bestyrelsens beretning    

om det forløbne år.

Vi er stadig 52 parceller i foreningen, hvoraf 6 er udlejningsejendomme - ingen store ændringer. Udlejede ejendomme går langsomt ned p.g.a. af salg.

Sidste generalforsamling var i august pga corona, hvorfor der ikke er så meget igen at berette:

Vejfest

Vi havde en skøn vejfest i august. Da bestyrelsen ikke troede, at der ville kommer så mange bl.a. pga corona og langsom startende tilslutning, besluttede vi at spare lidt på udgifterne og afholde det i formandens carport. Det viste sig at der på selve dagen kom lige så mange som der plejede. Det kunne uden problemer afholdes i carporten da vejret var rigtigt godt og vi havde en skøn eftermiddag og aften. Bestyrelsen skal nu arbejde på, at finde ud af hvad vi gør til næste vejfest. Bestyrelsen anvender noget tid på dette, men mener at det er vigtigt, for at alle beboerne har mulighed for at lære hinanden bedre at kende, for at skabe den bedst mulige stemning samt samarbejde på vejen. 

Blomstereng og bro over åen

Et forslag fra sidste generalforsamling. Bestyrelsen har arbejdet med at undersøge og fremskaffe tilbud. Dette inkluderer at man tager nogle beslutninger som ikke direkte kommer til afstemning. f.eks at vi ikke ønskede en halv blomstereng, men gik efter en blomstereng på begge sider af stien. Dette involverede kontakt til vores nabo grundejerforening på Meteorvej.

Ekstraordinær generalforsamling og nye vedtægter – 

Der har været afholdt ekstraordinær generalforsamling, hvor vores nye vedtægter blev vedtaget. De er sendt til kommunen som ikke har kommenteret dem, hvorfor bestyrelsen regner med de er gældende. Kort fortalt kan valget af formand foretages efterfølgende i bestyrelsen, hvis ingen kan vælges direkte på generalforsamlingen. Ligeledes blev der åbnet op for virtuel deltagelse på generalforsamlingen, så den kan afholdes selv om der er en pandemi som forhindre at man mødes fysisk.

Rensning af sandfangsbrønde –

På vejen har vi flere sandfangsbrønde der opsamler sand og andet fast materiale fra regnvandet. Bestyrelsen har haft en lille udflugt for at undersøge om brøndende var ved at være fyldt op. De besigtelser der blev foretaget,

indikerede at der måske var ved at komme et problem, hvorfor bestyrelsen besluttede at få dem renset. Bestyrelsen havde på forhånd aftalt, at brøndende skulle renses regelmæssigt fremover, men firmaet der rensede dem mente ikke, det var nødvendigt at gøre det særligt ofte, hvorfor bestyrelsen har sat det på vores to-do liste/årshjul, til at det skal gøres hvert 5 år.

Vinter vedligeholdelse og græsslåning –

Den nuværende kontrakt med Stengel udløber her i starten af året og der er foregået noget arbejde med at evaluere deres indsats for at kunne indhente nye tilbud. Fx. er der ændringer ift. de aftaler vi har indgået. Dette har resulteret i at vi skifter til Næstved Haveservice fremover og har opsagt aftalen med Stengel.

Googledrev og fælles e-mail til bestyrelsen - Da bestyrelsen ønsker at gøre arbejdet i bestyrelsen så robust som muligt og sikre en kontinuitet når der skiftes medlemmer, har bestyrelsen etableret en Google konto for bestyrelsen hvor alt materiale ligger og nemt kan overdrages. Dette indebærer også at vi har fået en email addresse som går ud til alle bestyrelsens medlemmer. E-mail er kometvejbestyrelse@gmail.com

Fjernvarme på vejen –

Der er før krigen i Ukraine lavet en henvendelse til kommunen og Næstved Fjernvarme om planer for fjernvarme i området, da vi snart står over for udskiftning af varmekilder pga alm. forældelse. Bestyrelsen prøvede at være lidt proaktive. De henviste lidt til hinanden, men Kometvej er inkluderet i planlægningen har vi erfaret efterfølgende fra Sjællandske Nyheder. Der kommer fjernvarme på et tidspunkt, men hvornår vides endnu ikke.

Forberedelse til Generalforsamling –

Der bruges noget tid på at forberede en generalforsamling. Hvem er på valg, have nogle forslag til emner på forhånd, sikre at regnskab er lavet, i orden og godkendt samt alt det praktiske med mødet inklusiv mad og drikke.

Spørgsmål/bemærkninger til formandens beretning.

Bemærkninger til afholdelse af vejfest: Hyggeligt at formanden kunne afholde det oppe i formandens carport. Rigtigt hyggeligt. Håber at vi kan forsætte vejfesterne.

Enighed om at den ekstraordinære generalforsamlig – blev afholdt gnidningsløst. 

Rensning af sandfangsbrønde. Ingen bemærkninger til dette.

Vedligeholdelse af græsslåning. 

Omfatter det også vintervedligeholdsen? Som udgangspunkt bliver der saltet.. Næstved Haveservice har været fravalgt tidligere grundet deres dårlige kvalitet. De børstede ikke fortov. Aftalen er, at der køres med plov men, at Næstved Haveservice vil sørge for, at der ikke ligger noget på fortovet.

Bemærkninger til fjernvarme. 

Dejligt at hører, at fjernvarme kommer. Der efterlyses tidspunkt for hvornår det kommer. Der fremkommer forskellige informationer omkring om fjernvarmen bliver etableret. Bo Richter Kometvej 4A har d. 8.3.22 spurgt Næstved Kommune, som henviser til Næstved Fjernvarme. Her oplyses, at der ingen planer er ift etablering. Klimaafdelingen i kommunen har heller ingen klar udmelding om emnet.

Der fremkom ønsker om, at der er nogen som presser på, bla ift kontakt til de andre grundejerforeninger. Det besluttes, at formanden vil blive tage kontakt begge steder og eller være obs på emnet.

Der fremkom ros til bestyrelsen , ift. at de har været proaktive. 

Formandens beretning blev godkendt.

3. Aflæggelse af regnskab.

Kasseren Hasse Vad gennemgik regnskabet for 2021. Årets overskud 11.282 kr. 

Der blev bla. spurgt ind til erkendtlighedstillæg bestyrelse (der er penge/vederlag som benyttes til en middag for bestyrelsen). 

Efter enkelte afklarende spørgsmål blev budget godkendt.

Der blev spurgt ind til negativ renter som jo ikke kan undgås. 

Vi må ikke investerer formuen.

Kontingent forbliver uændret 2.500 kr. for i år.

4. Indkomne forslag fra medlemmerne.

Dirigenten gør opmærksom på, at bestyrelsen fremover skal fremsende en klar beskrivelse af evt. indkomne forslag. Gerne medsendes som bilag.

Vintervedligeholdelse- er det nødvendigt?

Skal vi have vintervedligeholdelse på fast kontrakt eller skal vi fremover bare ringe når det er nødvendigt. Baggrund er at der er lidt at spare, men til gengæld længere udrykningstid (forslag fra bestyrelsen).

Hasse Vad fremlægger. Vi betaler en fast pris i øjeblikket. Vinteren har ikke været hård grundet den globale opvarmning. Er det bedre at vi betaler gang på gang...?

Kender vi prisen per gang? Bestyrelsen har ikke undersøgt dette. Omkring 13.000 kr. for vintervedligeholdelse pr. år

Synspunkter: -

- Det er givet godt ud ift. de risisi der er., Det er bedre at fastholde vintervedligeholdelse. - Ift. saltning er vintervedligeholdelse ikke det bedste for asfalten.

Hvis vintervedligeholdelse tages ud, så har alle medlemmer, inden kl. 7.00, ansvar for at der bliver saltet / glatførebekæmpet ved egen parcel.

Konklusion: Der foretages afstemning :

For afskaffelse af vintervedligeholdelse: 2

Stemmer imod: 40

Beslutning: Der forsættes som sædvanligt.

Blomstereng

Skal der etableres blomstereng på stien ved arealet op til Meteorvej. Baggrund er, at det kom op på sidste generalforsamling/bestyrelsesmøde under eventuelt. Der er indsamlet nogle tilbud og taget kontakt til grundejerforeningen på Meteorvej:

Der blev indhentet to tilbud etablering+ vedligeholdelse.

Tilbud 1: 99.500 kr . Græsplænen klippes så langs ned som muligt, Herefter afrives og fjernes afskåret græs. Der leveres og udsås en blomsterblanding med flere sorter.

Hvert efterår slås områderne ned, afklippes samles sammen og køres bort.

Tilbud 2: 134.625 kr . Græsplænen sprøjtes så den dør helt. Herefter grovrives, planeres, finrives så de er klar til såning. Der leveres og udsås en blomsterblanding med flere sorter. Hvert efterår slås området ned, afklippes samles sammen og køres bort.

Nabo grundejerforeningen kan først tage stilling til det i juni på deres generalforsamling. Nabo grundejerforeningen står for halvdelen af prisen.

Synspunkter

- Der er en bekymring for selvsående blomster. Formanden svarer: Der vil formodentlig ikke kommer flere selvsåede blomster i egen have. Det gøres på baggrund på diversiteten, for at skabe en rigere natur af insekter m.m.

- Bekymring for allergi. Græspollen allergi vil der være lidt af og vil formentlig ikke gøre noget forskel. Det giver god mening ift at få bier, sommerfugle, samt blomsterfloren tilbage.

- Der gives udtryk for at prisen er chokerende (høj).

Hovedparten af vores haver består af flisebelægning. Det kan laves i eget have.

- Det vil være en pragt for vores grundejerforening at etablerer blomstereng ift de andre grundejerforeninger, som kan se hvad vi gør.

Prisen er for etablering. Vedligeholdelse skal kunne dækkes ift den vintervedligeholdelse vi har.

- Hvad er det for sorter i blomstereng der er på tale? 

Efterlyser bedre beskrivelse af

hele projektet.

- Parceller ud mod græseng. Hvordan skal vi komme ud fra vores parcel:? Arealet kan benyttes som før. Der vil formentlig komme noget form af en trampesti visse steder, hvis det bliver betrådt.

- Hvad med økonomien? Der skal skaffes et x antal penge hvis der stemmes ja. Hvad gør vi, hvis nabo grundejerforeningen siger nej - så falder forslaget.

- Hvor lang tid blomster sådan en blomstereng. Fra Først i april til midt i oktober.

- Er årlig gen-sågning med i prisen? Nej. Vi har ikke fået en pris på dette.

Vi kan muligvis få det billigere. Efterlyser flere tilbud.

Konkluderer, at bestyrelsen ikke har været grundig nok til at undersøge prisen. Forslå at punktet eventuelt tages op til generalforsamlingen næste år.

Afstemning:

Der blev kun stemt om Tilbud nr. 1

Etablering af en blomstereng 50.000 kr. max + koster ikke ekstra på den årlige vedligeholdelse.

Hvor mange stemmer for: 14

Hvor mange stemmer imod etablering af en blomster imod: 17

Hverken for og imod: 11

Forslaget er faldet.

Etablering af bro over å og trappe

Skal vi have en bro over åen med tilhørende trappe mellem nr. 24 og nr. 22. Baggrunden er, at det kom op på sidste bestyrelsesmøde under eventuelt og det tidligere har været drøftet i foreningen. Der er indsamlet nogle tilbud som fremlægges. Forudsætningen er at grundejerforeningen på den anden side af stien giver os lov til at etablere gangbroen. 

Tilbud 1: 98.375 kr. + ståltrappe

Tilbud 2: ca. 60.000 kr . En bro i trykimprægneret træ inkl. Trappetrin i skrænt på vejsiden og tilkørselsrampe på modsatte side. Udføres af OTTO1ApSv/Jens Otto Hansen

Kun etablering af broen, hvad med fliser hen til trappen. Det er ikke en cykelbro. Der er græs over til broen.

Synspunkter:-

Har vi brug for det – hvad er behovet.? Har været oppe og vende at der mangle en gangbro deroppe.

Ønsker vi den passage, ift de fire nye blokke der er bygget?

Kan man køre med barnevogn ? Det kan man ikke. Det kan man på den bro der ligger 100 meter længere oppe.

Er der taget højde for vintersikring. Nej det er der ikke.

Skaber måske lidt mere liv i den anden del af Kometvejen, så der bliver jævnt fordelt med aktivitet.

Afstemning:

Skal der etableres en gangbro mellem nr. 22 og nr. 24 

Stemmer for: 4

Stemmer imod: 28

Hverken for eller imod: 7

Forslaget er faldet.

5. Gennemgang af Budget

Hasse Vad gennemgik budget for 2022. Indtægt i alt. 130.000 kr. Årets overskud: 6.500 kr Der gives accept til at vejfest må afholdes

Budgettet godkendt.

6. Valg af formand

Benny Nissen (19) er på valg. Ingen andre ønsker valg. Er valgt. Takker for dette.

7. Valg af bestyrelsesmedlemmer samt suppleant

Ole Jensen (36B) er på valg, modtager genvalg.

Er valgt. Takker for dette.

Stefan Jensen er på valg (7B) , modtager ikke genvalg. Bestyrelsen takker Stefan for sin periode i bestyrelsen.

Der skal vælges et nyt bestyrelsesmedlem. - Forslag Georg Markhovski, (8A) Georg Markhovski blev valgt til bestyrelsen. Takker for dette.

Der er kun valg til suppleant i ulige år, men da suppleanten Georg nu er valgt til bestyrelsen, skal der vælges en ny suppleant (for den valgperiode der er tilbage 1 år). Bo Richter Kometvej 4A stiller op. Blev valgt for perioden. Takker for dette.

8. Valg af revisor og revisorsuppleant

Valg af revisor, Jonny Sørensen nr. 21 har tilbudt at være revisor. Der er ingen andre forslag: Jonny Sørensen er valgt. Takker for dette.

Revisor suppleant: Henning Dahl (8B) vil gerne forsætte med dette: Henning Dahl blev valgt. Takker for dette.

Alle blev valgt med applaus.

9. Eventuelt.

- Træerne bliver klippet på vejen. På Maglebjerg Alle bliver træerne ikke klippet. Træerne ønskes her skåret 1⁄2 ned. Udsigten er forsvundet. Træerne er blevet for store. – Der ønskes, at der rettes henvendelse til Kommune. Dette gør bestyrelsen.

Træerne på egen vej vil bestyrelsen sørge for bliver beskåret med passende interval.

-De fliser der ligger ud for ens indkørsel er det ejers fliser eller grundejerforeningen. Hvem bestemmer hvor bredt der må være med fliser?

Grundejer må gerne selv etablerer fliser, hvor der er græs. Som macher grundejerforeningens fliser (den type som ligger i forvejen).

Det skal etableres som en synlig indkørsel. Der må ikke etableres fliser langs hele ens hæk eller laves et direkte parkeringsområde udenfor egen parcel.

-Der er flere som parkerer på vejen. Og færre der parker på græsplænen. Det kører ganske godt på begge sider af vejen. Fungere tilsyneladende ganske godt.

-Til orientering vil nyt fibernet blive lagt ned på vores vej fra (Nordlys). - Inden for et års tid.

-Der er ønske om at gadelamper bliver vasket samt få sat net omkring, så ikke alle ekskrementer fra fugle hænger ned over det hele. Råger bliver der flere og flere af, særligt op mod gåden. Rågerne vil forsvinde når gården og træerne bliver revet ned og der kommer ny bebyggelse.

Det er kommunen der skal rettes henvendelse til og det leveres ikke uden beregning. Der er gang i udskiftningen til led-lamper for alle gadelamper med tiden (de er i gang i området).

Blomstereng :

Et ønske om, at der undersøges nærmere på dette til næste generalforsamling. – god ide.

Dirigenten afsluttede generalforsamlingen og takkede for god ro og orden. 

Formanden takkede dirigenten, bestyrelsen, m.m. for det gode arbejde.

Referent: Elisabeth Hansen 

Dirigent: Vagn Marott 

Formand: Benny Nissen

Næstved   21 / 2  - 202 2

Grundejerforeningen Kometvej

Kære medlemmer.

Hermed indkaldelse med dagsorden til foreningens årlige Generalforsamling med spisning som finder sted:

Mandag   den 21 Marts  202 2  KL. 18:00

i

mødelokalet hos ATKI A/S på Transportbuen 9

I forbindelse med generalforsamlingen serveres et par stykker smørrebrød med drikkelse  før den egentlige Generalforsamling kl 19:00.

Vi håber at rigtig mange medlemmer vil møde op på generalforsamlingen og dermed bidrage til at gøre vores forening endnu bedre.

Af hensyn til traktementet vil vi gerne have en tilmelding, som vi beder jer udfylde og ligge i postkassen til et af bestyrelsesmedlemmerne som bor i nr. 19 eller 40B.

Man kan også maile til formanden:  benny @beast. dk

NB. Hvis man ikke ønsker spisning kan man selvfølgelig deltage i generalforsamlingen uden tilmelding. Selve Generalforsamlingen forventes at starte kl. 19.00 

klip ----------------------------------------------------------------------------------- klip

Jeg/vi vil gerne deltage i spisningen og jeg/vi kommer

__________ personer.

____________________   _____

navn    husnr.

Afleveres senest lørdag den 1 1.  Marts 2022

Referat ekstraordinær generalforsamling 01/11-21.

Grundejerforeningen Kometvej

Referat fra ekstraordinær generalforsamling 1. november 2021.

mødelokalet hos ATKI A/S på Transportbuen 9

Formanden bød velkommen til de fremmødte .

Formanden fore slog  Vagn Marott som dirigent.

1.  Valg af dirigent.

Vagn  Marott blev valgt uden modkandidat.

Dirigenten fastslog at den ekstraordinære generalforsamling var lovlig indvarslet den 15.9.2021. Der er ingen indsigelse til dagsorden.

En optælling viste at 9 parceller var repræsenteret med i alt 18 stemmer, 2 stemmer til hver  parcel  og generalforsamlingen var beslutningsdygtig. Ingen medlemmer i  restance.

2.  Vedtagelse af vedtægtsændringer som blev godkendt på den ordinære generalforsamling den 17. august 2021

Der var ingen anmærkninger eller kommentar  til vedtægtsændringerne.

Afstemning:  Der kan kun stemmes ja eller nej. Besluttes: Ingen skriftlig afstemning.

Vedtagelse af vedtægtsændringerne, blev godkendt med 18 stemmer for. Ingen stemmer imod, ingen blanke.

Ingen tilstedeværende,  havde  nogen bemærkning omkring afstemning.

De nye vedtægter gælder  således fra  dag dato dvs. 01.11.2021.

Dirigent erklære de  den ekstraordinær generalforsamling  for slut.

Næstved  12 /9 – 2021

Grundejerforeningen Kometvej

Indkaldelse til ekstraordinær Generalforsamling

mandag den 1. november kl. 19:00

i mødelokalet hos ATKI A/S på Transportbuen 9  

Dagsorden.

1.  Valg af dirigent

2.  Vedtagelse af vedtægtsændringer som blev godkendt på den ordinære generalforsamling den 17. august 2021

Referat af Generalforsamling 2021 Tirsdag 17.august 2021 hos ATKI A/S, Transportbuen 9

Inden generalforsamlingen bød foreningen på smørrebrød og drikkevarer til de fremmødte

1. Valg af dirigent

Formanden, Benny Nissen foreslog på bestyrelsens vegne Vagn Marott som dirigent. Vagn blev enstemmigt valgt.    Dirigenten konstaterede at generalforsamlingen var lovligt indvarslet jf. vedtægternes §14 stk.2, idet indkaldelsen var omdelt den 17. Juli 2021.   Der var fremmødt  19  deltagere fra 13 parceller  (26 stemmer) samt en lejer (uden stemmeret). Ingen af de fremmødte var i kontingentrestance og derfor stemmeberettiget.   Bestyrelsens sekretær forestår referat.

2. Bestyrelsens beretning om det forløbne år

Medlemmer Vi er stadig 52 parceller hvoraf 7 er udlejningsejendomme - ingen ændringer der.   Finde på plads Vi startede med at finde os på plads efter en lidt kaotisk start hvor det ikke var muligt at finde en ny formand. Det var primært den nye formanden  der skulle finde ud af hvordan alt fungerede og hvad han helt præcist skulle stå for. Bl.a. gik der lidt tid med at få underskrevet første referat efter første bestyrelsesmøde, da det åbenbart er formanden der skal skrive det ud og medbringe på næstkommend e møde ;-)   Corona Corona  har ligesom så mange andre steder haft sin indflydelse på arbejdet i bestyrelsen. Bl.a. med at finde ud af hvilke begrænsninger der helt præcist er gældende med hensyn til afholdelse af bestyrelsesmøder og denne generalforsamling.  Vi måtte desværre udskyde generalforsamlingen af 2 omgange. Dette indbefatter ligeledes undersøgelse af om det overhoved var lovligt at udskyde generalforsamlingen. Vi kunne ikke holde det digitalt ifølge vores vedtægter.   Indtægt ved hussalg Ejendomsmægl ere opkræves nu 500 kr. for udfyldelse af skemaer ved hussalg. Dette giver os en lille indtægt fremover.   Årshjul indført og indarbejdet i To-Do liste I bestyrelsen arbejder vi med en To-Do liste som beskriver de opgaver der skal udføres til næste møde sam men med den ansvarlige for udførelsen. På denne liste har vi indført de faste ting der skal gøres hvert år i forbindelse med arbejdet i bestyrelsen f.eks. indkaldelse til denne generalforsamling. Dette for at sikre at vi ikke glemmer noget af det faste og  for at hjælpe efterfølgere i bestyrelsesarbejdet.   Nye vedtægter i udvalg Da vi ikke ønskede at komme i den samme situation igen, hvor ingen ønsker at være formand for grundejerforeningen, var en af de første opgaver at finde ud af en måde at undgå dette p å. Det stod hurtigt klart at det ville være nødvendigt at ændre vedtægterne og forskellige forslag var på bordet. Efter vi var blevet enige om de overordnede ændringer, blev vi i tvivl om det overhoved var lovligt og vi så det derfor nødvendigt at kontakte kommunen. I et skriftligt svar fra kommunen så de ingen problemer i vores forslag og vi udarbejdede herefter et forslag i et mindre udvalg. Vi indarbejdede også at afholdelsen kunne foregå digital i lyset af  Corona . Forslaget blev gennemarbejde og  diskutt eret  af hele bestyrelsen og udsendt sammen med første udskydelse af Generalforsamlingen. Der kom herefter enkelte forslag til rettelser som vi gennemgik og delvis imødekom. Resultatet skal diskuteres senere i dag.   Manglende udbedring fra  Fibia Der har  været lidt kontakt med  Fibia , idet vi syntes at eftersåning efter gravearbejdet havde mangler. Førte dog ikke til nogen reaktion fra deres side - trods lovning på dette.    Vedligeholdelse af  Mejerirenden  med nabo GF/Bygherre Vi har haft lidt udfordringer o g gentagne henvendelser til vores nabo for at få dem til at ordne deres side af åen der noget ulogisk deles lige i midten af selve åen, så de skal holde den i orden fra åen og ned til stien.   Rendestene for alle Vi har henstillet til at alle vedligeholder  deres “rendesten” ved vejen så der ikke opbygges jord og skidt som planter kan gro i og evt. ødelægge asfalten. Ligeledes ser det ikke så godt ud. Jeg vil benytte lejligheden til endnu en gang af henstille til at den enkelte parcel får renset sin egen del  af vejen. Vi undersøger i forbindelse med det nye udbud for græsslåning etc. om dette kan inkluderes.   Oprensning af  sandfangsbrønde Ved begge ender af vejen er der  sandfangsbrønde  som det er vores ansvar at vedligeholde. Dette har vi undersøgt og foretage t en første inspektion. Der var her og nu ingen problemer, men vi har medtaget en årlig inspektion i årshjulet.   Tavler med parkering Vi har flere eksempler på at rabatten er blevet ødelagt ved at biler og lastbiler parkerer eller køre ud i siden på græsse t. Især i vådt vejr er dette et problem og kan lave dybe render. For at undgå dette har vi opsat tavler der angiver at det er ulovligt at parkere i rabatten. Vi har indhentet 2 tilbud og undersøgt vejreglerne i forbindelse hermed.   Udbedring af vejen Vi ha r anvendt penge fra vejkontoen til at opfylde revner i vejen i det håb, at det vil rykke datoen for hvornår vi skal udskifte hele overfladen. Vi fik 2 forskellige tilbud og valgte det umiddelbart billigste, selv om udgiften i sidste ende gik op i samme niv eau som det dyre tilbud. Vi er dog tilfredse med det udførte arbejde. Vi måtte undersøge i gamle referater hvorledes penge fra vejkontoen kunne og måtte anvendes. Det står angivet at pengene kan anvendes til vedligeholdelse af vejen og derfor anvendte vi p enge fra denne konto i stedet for at belaste vores likviditet og måske størrelsen af vores årlige indbetalinger. Vi mener umiddelbart at der vil være rigeligt med penge til udskiftning af overfladen når dagen kommer.   Vejfester Vi har noget specielt siden  sidste Generalforsamling planlagt 2 vejfester. Vi anvender noget tid på dette, men mener at det er vigtigt for at alle beboerne har mulighed for at lære hinanden bedre at kende og skabe den bedst mulige stemning og samarbejde på vejen.   Vedligeholdelse af  gade og stier Som noget af det sidste er vi ved at indhente tilbud på vedligeholdelse af området i forbindelse med græsslåning og snerydning, idet den nuværende kontrakt udløber med årets udgang.   Spørgsmål og kommentarer til beretningen: FIBIA har til nog en på vejen udsendt fornyet tilbud om tilslutning. Flere har dårlige erfaringer med FIBIA. Dårlige forbindelser. Efterfyldning med jord og såning af græs er end n u ikke sket. Bestyrelsen har haft fat i Næstved Kommune som uden held også har talt med FIBIA.  Bestyrelsen tager den op igen. Ukrudt på nordsiden af  Mejerirenden  (Maglebjerg Alle) skal fjernes af ejerne af boligblokkene. Bestyrelsen  tager fat i Morten Nielsen som har bygget det. Parkering på Kometvej er behæftet med problemer for såvel kørende som  folk der skal ud af deres indkørsler. Man må selvfølgelig ikke parkere ud for indkørsler og man bør i muligt omfang undgå at parkere overfor indkørsler. Ellers er det frit hvor man vi parkere på vejen.  Man må ikke parkere på græsrabatten.  VIS HENSYN må vær e nøgleordet. Vejfesten fastholdes og alle opfordres til at deltage. Det fremmer samhørigheden og det er sørme også hyggeligt. I forbindelse med indhentning af tilbud om vedligeholdelse af grønne områder samt snerydning, indhentes der tilbud fra tre entrep renører: Stengel, Næstved Haveservice og Hede Danmark

3. Aflæggelse af regnskab

Foreningens kasserer, Hasse Vad, gennemgik regnskabet, som efter et afklarende spørgsmål blev godkendt.

4. Indkomne forslag

Bestyrelsen fremlagde forslag til vedtægtsændringe r.   Formanden motiverede de foreslåede ændringsforslag som hovedsagelig gik på muligheden for at kunne gennemføre generalforsamling under f.eks. de netop ophævede COVID restriktioner. Endvidere ligger problemer med valg af formand ved sidste års generalfor samling til grund for andre af de foreslåede ændringer.   Således blev følgende ændringer godkendt i foreningens vedtægter:   §9 stk.3. Udgår.   §14 stk.2. Ændres til:  Den årlige generalforsamling indkaldes af bestyrelsen med mindst 21 dages varsel, ved  opslag på foreningens hjemmeside samt omdeling til respektive medlemmer. Deltagelse i generalforsamling kan ske digitalt, hvis bestyrelsen vurderer behovet er tilstede og minimum to parceller ønsker det. Tilkendegivelse herom skal være bestyrelsen i hænde  senest 14 dage før generalforsamlingen.     §16 stk.2: Her tilføjes: Hvis deltagelse i generalforsamlingen sker digitalt gennemføres afstemning for disse ligeledes digitalt.   §18 stk.2: ny § tilføjes: Kan formanden ikke vælges direkte jf. §18 stk.1 – vælges  et nyt bestyrelsesmedlem, hvorefter bestyrelsen konstituerer sig selv frem til næste ordinære generalforsamling.   §18 stk.3-4-6 nummerering konsekvensrettes.   §18 stk. 5: Ny §: Medlemmer af grundejerforeningen er pligtige til at modtage valg som medlem af  bestyrelsen og virke i denne funktion i mindst en valgperiode inden for hver 10 års periode.   §19 stk.7 ændres til: Kasseren kan alene makimalt hæve/betale beløb på op til 5000kr. Større beløb kan kun gennemføres ved godkendelse af formanden. Hvis formande n har forfald, kan der i særlige tilfælde godkendes af et bestyrelsesmedlem.   Alle ændringsforslag blev godkendt med stemmerne 26 for. Dirigenten kunne så konstatere, at ændringerne er godkendte, men de kan ikke vedtages, fordi der ikke var fremmødt nok me dlemmer til generalforsamlingen i.h.t. § 24. stk. 1. På den baggrund skal der afholdes en ekstra ordinær generalforsamling med det punkt på dagsorden.   Bestyrelsen indkalder til ekstra ordinær generalforsamling  m.h.p . endelig vedtagelse af  vedtægtsændringer.

5. Vedtagelse af budget 2021

Kasseren gennemgik budget 2021 som blev godkendt efter enkelte afklarende spørgsmål. Kontingent er uændret kr. 2.500 pr. år.

6. Valg af formand

Formanden Benny Nissen er ikke på valg.

7. Valg af  bestyrelsesmedlemmer og suppleant

Der skal vælges to bestyrelsesmedlemmer.   Bo Richter (4a) er på valg, modtager ikke genvalg Hasse Vad (40B) er på valg, modtager genvalg Ole Jensen (36B) er ikke på valg. Stefan Jensen (7B) er ikke på valg.     Yderligere sti llede Elsabeth Hansen  (nr. 11)  og  Georg   Markhovski  (8A) op til valg.   Tre kandidater til to bestyrelsesposter. Skriftlig afstemning gav resultatet: Hasse fik        21 stemmer Elisabeth fik   17 stemmer George fik      14 stemmer   Hasse Vad og Elsabeth  Hansen blev genvalgt/valgt.   Georg   Markhovski  (8A)   suppeant  er på valg, modtager genvalg   Georg  Markhovski  blev genvalgt    Alle blev valgt med applaus.

8. Valg af revisor og revisorsuppleant

Jens Pedersen (36B) er på valg, modtager genvalg. Henning  Dahl (8B) er på valg, modtager genvalg som revisorsuppleant.   Begge kandidater blev genvalgt med applaus.

9. Eventuelt

Der blev drøftet forslag om etablering af endnu en bro over  Mejerirenden  mellem 22 og 24.    Fællesarealet mellem Kometvej og  Meterorvej   foreslås  pløjet og tilsået med vilde blomster  m.h.p . biodiversitet.    Kasseren takkede sekretæren for hans arbejde i bestyrelsen og overrakte en vingave.   Formanden takkede dirigenten for en god og saglig ledet generalforsamling.    Dirigenten takkede for  god ro og orden og lukkede generalforsamlingen.


Referent Bo Richter         Benny Nissen  Formand                       Vagn Marott   Dirigent

Referat af ekstraordinær generalforsamling 11-6-2020

Formanden bød velkommen til de fremmødte og til nye medlemmer.

1.    Valg af dirigent.

Bestyrelsen foreslår Vagn Marott som dirigent.

Vagn blev valgt uden modkandidat.

Dirigenten konstaterede at den ekstraordinære generalforsamling var lovlig indvarslet med omdelt brev den 20. Maj 2020. 

En optælling viste at 20 parceller var repræsenteret med i alt 22 personer og generalforsamlingen var beslutningsdygtig.

2.

Valg af ny formand.·      Der er ikke modtaget forslag til ny formand. Dirigenten efterspurgte de fremmødte om der var kandidater der ville melde sig. 

·       Ingen meldte sig umiddelbart som emne.

·       Opmærksomheden blev henledt på at vedtægterne åbner mulighed for at udpege/vælge en formand uden den pågældende havde meldt sig. en dårlig situation, der næppe bidrager til noget konstruktivt for foreningen    

·       På den baggrund valgte Benny Nissen, Kometvej 19 at stille op               som ny formand.

·       Benny Nissen blev valgt med applaus.  

      Dirigenten takkede de fremmødte for god ro og orden.

Bent Larsen

Benny Nissen

 Vagn Marott

Afgående             Nyvalgt                    Dirigent

formand

   formand

Referat af Generalforsamling 2020

GRUNDEJERFORENINGEN  KOMETVEJ

Referat af  generalforsamling 2020

Tirsdag den 3. Marts kl. 1830 på Holsted Skole.

Inden generalforsamlingen bød foreningen på smørrebrød og drikkevarer til de fremmødte.

1. Valg af dirgent

1.       Formanden (Bent Larsen) foreslog på bestyrelsens  vegne Vagn Marott  som dirigent. Vagn blev enstemmigt  valgt.   Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen var lovligt indvarslet jf. Vedtægternes §14 stk. 2, idet indkaldelsen var omdelt den 07. Februar 2020.    Der var mødt 23 deltagere fra 19 parceller, som repræsenterede 38 stemmer. Ingen af de fremmødte var i kontingentrestance og derfor stemmeberettigede.   Bestyrelsens sekretær forestår referat.

2.       Bestyrelsesens beretning om det forløbne år

Medlemmer. Vi er 52 parceller, de 45 er ejet af beboerne i ejendommene og 7 er udlejningsejendomme hvor 4 er ejet af MTN Lejebolig i Karrebæksminde, 1 er ejet af beboer på Tubavej, 1 er ejet af beboer i Tappernøje og 1 er ejet af beboer på Satellitvej.   Kommunen. Som nævnt på flere generalforsamlinger har vi forsøgt at få kommunen til at vedgå, at det også er deres ansvar at vedligeholde broen over åen.  Det er jo grundejerforeningens område ud til midten af åen og dermed også til midten af broen.  Vi har nu været i dialog med kommunens afdeling ”Team ejendomme” og vi har haft flere møder med dem. Man har nu erkendt sit ejerskab af den del af broen som er på deres side. Vi fik så fået lave aftale om at kommunen etablerer en sikkerhedsbelægning på broen samt at man vil betale for maling til at male gelænderet. Man vil også opsætte skilte med advarsel om at broen kan være glat i vådt føre.  Kommunen lagde så en sikkerhedsbelægning på broen. Det viste sig så desværre det at sikkerhedsbelægningen bulede op flere steder som så gjorde at færdsel på broen blev endnu mere usikker uanset føret. Denne belægning blev så fjernet igen det er så endt med at kommunen har betalt for et metalnet som vi så selv har lagt på. Så vi har en forventning om at belægningen nu er god nok. Skiltningen har man så besluttet ikke at sætte op da man mener at det kan danne præcedens så man er nødt til at sætte skilte op overalt i kommunen.       Sommer-og vintervedligehold. Vi har lavet en 3 årig kontrakt med J. Stengel Entreprise.  Der har været nogle enkelte klagepunkter i det forrige 2 årige forløb, som er blevet rettet undervejs.   Parcelhusejernes Landsforening. På sidste generalforsamling blev bestyrelsen bedt om at se på muligheden for at få en reduktion i prisen for at være medlem af Parcelhusejernes Landsforening. Det blev prøvet uden positivt resultat. Det førte så til at vi besluttede at opsige vores medlemskab af PL. Det eneste vi egentlig havde brug for gennem vores medlemskab var forsikringsdelen, ikke så meget den juridiske bistand som også hørte med til medlemskabet. Vi har nu tegnet en tilsvarende forsikring i Topsikring til en fornuftig pris. Hvis bestyrelsen senere på et tidspunkt skulle få brug for juridisk bistand så må man betale for det hos et advokatfirma.     Ny bank Vi har opsagt vores bankkonti i Spar Nord pga. de meget store udgifter til betaling af negativ rente. Vores nye bank er Arbejdernes Landsbank hvor vi har en foreningsaftale som gør at vi ikke skal betale rente af vores indestående.   Hjemmeside. Vi vil igen gerne opfordre til at man giver Bo sin mailadresse så man hele tiden bliver opdateret med nyheder fra bestyrelsen. Det være sig referater fra bestyrelsesmøderne samt andre ting som bestyrelsen vurderer kan have medlemmernes interesse. Jeg kan lige nævne at referatet fra generalforsamlingen alene kan læses på hjemmesiden med mindre man har henvendt sig til formanden og bedt om et skriftligt referat. Alle der har givet Bo sin mailadresse får automatisk tilsendt et link til hjemmesiden når der bliver lagt noget nyt på.   Vejfest. Vi havde igen i år en rigtig god vejfest og der var grillmad, lege og den gode stemning som der altid plejer at være. Vi har jo besluttet at afholde vejfest hvert år, hvis der ellers er nogenlunde det samme antal deltagere. Allerhelst så vi at mange flere beboere ville deltage i arrangementet og ikke alene få en hyggelig dag, men også at lære andre beboere på vores vej at kende. Alle beboere på vejen får invitation til at deltage.   Fibernet. På sidste GF blev der nedsat et udvalg som skulle undersøge muligheden for bedre internet forbindelse. Udvalget fik en aftale med en konsulent fra firmaet Fibia som ville mødes med beboerne på Kometvej og give generel info og hvor man også fik mulighed for at stille spørgsmål. I første omgang lod det til at man kunne etablere en foreningsaftale med de fordele der er ved en sådan aftale. Senere blev dette tilbud dog trukket tilbage og erstattet af tilbud om et af Fibia's  private produkter.. Dvs. at hver grundejer skal lave individuel aftale med Fibia om installation af fibernet. Det er der så flere der har gjort og bestyrelsen er ikke bekendt med hvor mange der har tilsluttet sig den ordning. Bestyrelsens arbejde. Bestyrelsen har siden sidste generalforsamling holdt 6 bestyrelsesmøder. Dvs. vi mødes ca. hver anden måned, og jeg vil benytte lejligheden til at sige tak til bestyrelsen for det gode samarbejde vi har.   Spørgsmål til beretningen: Vejfest:  Der var spørgsmål til Vejfesten og specielt om antallet (34) af deltagere stod mål med foreningen udgifter. Hertil blev det bemærket, at det var en af bestyrelsens opgaver at samle medlemmerne via sociale arrangementer og man fandt ikke antallet af deltagere som værende et problem.   Fibernet:  Bestyrelsen efterlyst antallet af individuelle tilmeldinger til Fibia og en eventuel dato for etablering. Hertil blev svaret at 7 af de fremmødte parceller var tilmeldt og etablering foreløbig var udskudt til JUL/AUG 2020.

3. Aflæggelse af    regnskab

Kassereren (Hasse Vad) gennemgik regnskabet. Efter et opklarende spørgsmål vedr. Erkendtlighedsbeløb til bestyrelsen blev regnskabet godkendt.

4. Indkomne forslag

NIL

5. Budget 2020

Kassereren gennemgik budget 2020. Efter drøftelse af styning af træer blev budgettet godkendt.

6. Valg af formand

Formanden er på valg og ønsker ikke genvalg. Der var ingen forslag til ny formand. Dirigenten læste bestyrelsens omdelte brev vedr. valg af ny formand og suspenderede herefter generalforsamlingen i 10 min, så medlemmerne kunne drøfte muligheder for kandidater. Efter genoptagelse af generalforsamlingen kl. 2030 var der fortsat ingen emner. Der bliver derfor, i henhold til vedtægten, indkaldt til ekstraordinær generalforsamling snarest. Hvis der ikke findes en formand der, vil valg af ny formand ske ved, at der stemmes blandt alle parceller eller gennemføres en lodtrækning, hvor alle parceller deltager. Undtaget er parceller, som er valgt eller tidligere har været valgt. Ved begge valgmetoder er det i henhold til vedtægten § 18 stk. 4

7. Valg af bestyrelsesmedlemmer

Nyvalgt til bestyrelsen for en toårig periode blev.   Ole Jensen (36B).                                                           Stefan Jensen (7B)

8. Valg af revisor og revisorsuppleant

Jens Pedersen blev genvalgt som revisor.  Henning Dahl (8B) blev genvalgt som revisorsuppleant.

9. Eventuelt

Bent Larsen fik overakt en erkendelighed for hans store  indsats  som formand gennem 10 år.                                                                   Formanden takkede Dorte Olsen og Ronni Dahl Olsen for  indsatsen i bestyrelsen og overakte en erkendtlighed til begge.                                                                   Formanden takkede dirigenten for en god og saglig ledet  generalforsamling.                                                                     Dirigenten takkede for god ro og orden og lukkede  generalforsamlingen.     Bo Richter referent     Bent Larsen  formand       Vagn Marott dirigent

Referat af generalforsamling 201 9

tirsdag den  19 . marts 201 9  kl. 18.30 - 21. 00  på Holsted Skole.

Inden generalforsamlingen bød foreningen på smørrebrød og drikkevarer til de fremmødte.

1.    Valg af dirigent

Formanden (Bent Larsen) foreslog på bestyrelsens vegne  Vagn Marott  som dirigent.  Vagn  blev enstemmigt valgt.   Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen jf. vedtægternes § 14 stk. 2 var lovligt indvarslet, idet indkaldelsen var omdelt den  18 . februar 201 9 .   Der var mødt 2 0  deltagere fra  15  parceller, som repræsenterede  30  stemmer. Ingen af de fremmødte var i restance til foreningen, så alle var stemmeberettigede.   Dirigenten konstaterede på den baggrund, at generalforsamlingen var beslutningsdygtig.   Som referent blev formanden valgt.


2. Bestyrelsens  beretning om det forlø bne år

Medlemmer. Vi er 52 parceller, de 4 6  er ejet af beboerne i ejendommene  og  6  er udlejningsejendomme hvor  4  er ejet af MTN Lejebolig i Karrebæksminde, 1 er ejet af beboer på Tubavej og 1 er ejet af beboer i Tappernøje.   Kommunen. Som nævnt på generalforsamlingen sidste år så har vi forsøgt at få kommunen til at vedgå, at det også er deres ansvar at vedligeholde broen over åen. Det er jo grundejerforeningens område ud til midten af åen og dermed også til midten af broen. Vi har nu været i dialog med kommunens afdeling ”Team ejendomme” og vi har haft et positivt møde med dem. Man erkender nu sit ejerskab af den del af broen som er på deres side. Vi har så fået lavet aftale om at kommunen etablerer en sikkerhedsbelægning på broen samt at man vil betale for maling til at male gelænderet. Man vil også opsætte skilte med advarsel om at broen kan være glat i vådt føre. Grundejerforeningen skal sørge for at fjerne ukrudt på og rundt om broen. Vi skal endvidere grunde broen med træbeskyttelse samt male gelænderet. Vi kan nu konstatere at den sikkerhedsbelægning som der blev lagt på er blevet fjernet igen og det skyldes at det var en uegnet belægning som var blevet anvendt. Så det vi venter på nu er malingen som vi skal have af kommunen så vi kan få malet gelænderet, at der bliver sat de omtalte skilte op og at der bliver lagt en ny og bedre belægning på.   Sommer-og vintervedligehold. Vi er nu ved at afslutte den 2 årige kontrakt som vi har med  J. Stengel  Entreprice. Der har været nogle enkelte klagepunkter i det 2 årige forløb, som er blevet rettet undervejs. Stengel har dog også haft  flere klagepunkter og det drejer sig om uhensigtsmæssig parkering på de grønne fællesområder. Det generer ikke alene græsslåningen men også snerydningen bliver gjort ekstra besværlig. Nu har der ikke været tale om meget snerydning i dette vinterhalvår. Vi er overvejende godt tilfredse med arbejdets udførelse og er ved at forhandle en ny 2 årig kontrakt som skal træde i kraft den 1.åpril 2019.   Hjemmeside. Vi vil gerne opfordre til at man giver Bo sin mailadresse så man hele tiden bliver opdateret med nyheder fra bestyrelsen. Det være sig referater fra bestyrelsesmøderne samt andre ting som bestyrelsen vurderer kan have medlemmernes interesse. Jeg kan lige nævne at referatet fra generalforsamlingen alene kan læses på hjemmesiden med mindre man har henvendt sig til formanden og bedt om et skriftligt referat. Alle der har givet Bo sin mailadresse får automatisk tilsendt et link til hjemmesiden når der bliver lagt noget nyt på.   Vejfest.​ Vi havde igen i år en rigtig god vejfest og der var grillmad, lege og den gode stemning som der altid plejer at være. Vi har jo besluttet at afholde vejfest hvert år, hvis der ellers er nogenlunde det samme antal deltagere. Allerhelst så vi at mange flere beboere ville deltage i arrangementet og ikke alene få en hyggelig dag, men også at lære andre beboere på vores vej at kende. Alle beboere på vejen får invitation til at deltage.   Diverse.   Grundejerforeningen får med jævne mellemrum henvendelse fra folk som vil i kontakt med beboerne gennem foreningen. Sidst har vi fået henvendelse fra nogen der kalder sig ”Bo Trygt”. Det er en kampagne der er skabt af TrygFonden og Realdania i samarbejde med Det Kriminalpræventive Råd og Bolius som er Boligejernes Videncenter. Her til byder man at vi kan få besøg af en ”Bo Trygt” ambassadør som vil fortælle om indbrud  og forebyggelse af indbrud. Det er gratis. Til gengæld skal vi leje lokale samt møde mindst 20 personer op. Vi har besluttet foreløbig at gemme henvendelsen.  Vi har også besluttet at skifte bank. Vi har haft Spar Nord siden grundejerforeningens start. Det er vores plan at skifte til Arbejdernes Landsbank. Forklaring vil fremgå under dagsordenens budgetbehandling.     Bestyrelsens arbejde. Bestyrelsen har siden sidste generalforsamling holdt 6 bestyrelsesmøder. Dvs. vi mødes ca. hver anden måned, og jeg vil benytte lejligheden til at sige tak til bestyrelsen for det gode samarbejde vi har.                        __________OOOO____________   Spørgsmål til beretningen. Der var  s pørgsmål og kommentarer til  den dårlige  sikkerheds- belægning  på broen . R os til bestyrelsen for arbejdet med at klarkøre broen til algebehandling og pålægning af  ny  skridsikker belægning. Til sommervedligehold blev der stillet forslag til ,  at hver enkelt grundejer selv sørger for at slå græsset på fællesarealet foran sin ejendom. Hertil blev der svaret at der er meget mere fællesareal end lige det som er ud for de enkelte ejendomme. Desuden har vi jo også udlejningsejendommene.  Derfor er det ikke en brugbar løsning. Der var flere positive bemærkninger vedrørende vejfesten  Herefter blev bestyrelsens beretning godkendt. .





3. Aflæggelse af regnskab

Kassereren ( Ilse Munk ) gennemgik regnskabet. Efter et par opklarende spørgsmål blev regnskabet godkendt.


4. Indkomne forslag

Der er stillet forslag fra bestyrelsen om kontingentforhøjelse på 300,-kr. årligt til et samlet kontingent på 2500,-kr. årligt.   Dirigenten valgte at kæde kontingentforhøjelsen sammen med budgetbehandlingen og gjorde generalforsamlingen opmærksom på sidste års generalforsamlingsbeslutning om at man ikke fremover ønskede  at se underskud på budgettet for så vidt angår driften .


5. Vedtagelse af budget

Kassereren gennemgik  herefter  budgettet  2019 . Med kontingentforhøjelsen på 300 ,-kr. opnår man lige netop et budgetoverskud på 1600,-kr. At budgetoverskuddet ikke bliver større skyldes at Spar Nord fra og med i år har besluttet at man skal betale 0,5 % i rente at sit indestående og det vil for os betyde en ekstraudgift på ca. 3000,-kr. Det er baggrunden for at skifte bank da der er flere andre banker som ikke har samme krav. Arbejdernes Landsbank er dog den eneste bank som tilbyder en lille rente i plus, for nuværende 0,15%. Der var en del kommentarer og forslag til besparelse på udgiftssiden frem for kontingentforhøjelse. De besparelser som blev foreslået på udgiftssiden kunne bestyrelsen imidlertid ikke anbefale , men sagde  dog  at man vil undersøge om det er muligt at reducere udgiften til bestyrelsesforsikringen som vi har gennem Parcelhusejernes Landsforening.   Herefter vendte dirigenten til bage til punkt 4 hvor forslaget om kontingentforhøjelse på 300,-kr. årligt blev sat til afstemning. Her blev resultatet 24 stemmer for og 6 stemmer imod.  Kontingentforhøjelsen er hermed vedtaget.


6. Valg af formand

Bent Larsen (3 A )  er  ikke  på valg.


7. Valg af bestyrelses-medlemmer samt suppleant

Der skal vælges 2 bestyrelsesmedlemmer: Bo Richter (4A) er på valg  og modtager genvalg. Ilse Munk (10A) er  på valg og modtager ikke genvalg. Ronni Dahl Olsen (3 B ) er  ikke  på valg . Dorte Olsen (40B)  er ikke på valg.   Bo Richter  blev genvalgt. Hasse Vad  (40B)  blev  ny valgt til bestyrelsen.   Georg Markhovski (8A) suppleant  er på valg og modtager genvalg.   Georg Markhovski blev genvalgt.   Alle 3  kandidater  blev valgt med applaus.


8. Valg af revisor og revisorsuppleant

J ens Pedersen (38 B)  blev nyvalgt som revisor og Henning Dahl (8B) blev nyvalgt  som revisorsuppleant.   Også disse 2 kandidater blev valgt med applaus.


9. Eventuelt

Der blev stillet spørgsmål til hjertestarteren som er opsat i carporten i nr. 40B. Beboerne i 40B, Dorte og Hasse fortalte at de tager kursus for at blive registreret som hjerteløbere  og de modtog megen ros og anerkendelse for deres engagement for at  være klar til at  hjælpe andre ,  som har brug for hurtig hjælp. Der var forespørgsel om interesse for  et andet  fibernet, der var 3 beboere som ville arbejde med at undersøge muligheden for fibernet på vores vej. Formanden takkede Ilse Munk for hendes gode arbejde i bestyrelsen og som kasserer og overrakte en vingave.  Formanden takkede ligeledes dirigenten for en god og sagligt ledet generalforsamling.   Dirigenten takkede for god ro og orden og lukkede generalforsamlingen.              Bent Larsen, Formand           Vagn Marott, Dirigent








Referat af Generalforsamling 2018

Referat af generalforsamling  201 8

tirsdag den  2 0 . marts 201 8  kl. 18.30 - 21. 00  på Holsted Skole.

Inden generalforsamlingen bød foreningen på smørrebrød og drikkevarer til de fremmødte.

1.    Valg af dirigent

Formanden (Bent Larsen) foreslog på bestyrelsens vegne  Vagn Marott  som dirigent.  Vagn  blev enstemmigt valgt.   Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen jf. vedtægternes § 14 stk. 2 var lovligt indvarslet, idet indkaldelsen var omdelt den  23. februar 201 8 .   Der var mødt  2 1  deltagere fra  17  parceller, som repræsenterede  34  stemmer. Ingen af de fremmødte var i restance til foreningen, så alle var stemmeberettigede.   Dirigenten konstaterede på den baggrund, at generalforsamlingen var beslutningsdygtig.   Som referent blev formanden valgt.

2. Bestyrelsens  beretning om det forl ø bne år

Medlemmer. Vi er 52 parceller, de 45 er ejet af beboerne i ejendommene  og 7 er udlejningsejendomme hvor 5 er ejet af MTN Lejebolig i Karrebæksminde, 1 er ejet af beboer på Tubavej og 1 er ejet af beboer i Tappernøje.   Kommunen. Vi har fået en henvendelse fra NK forsyning angående tinglysning af en deklaration vedrørende vores fælles vandforsyningsledning. Tinglysning af en sådan deklaration skal sikre NK forsyning a d gang til vandledningen i forbindelse med drift og vedligehold. Den skal ligeledes sikre at grundejerforeningen til enhver tid kan se hvor der ligger forsyningsledninger på vores ejendom, således at beskadigelser kan undgås. Der er en del papirarbejde forbundet med denne tinglysning. Det område som NK forsyning hermed har fået tinglyst adkomstret til er fællesområdet mellem nr. 22 og 24. Herudover har vi forsøgt at få kommunen til at vedgå, at det også er deres ansvar at vedligeholde broen over åen.  Det er jo grundejerforeningens område ud til midten af åen og dermed også til midten af broen.  Men på trods af adskillige henvendelser er de endnu ikke vendt tilbage. Der er nu modtaget svar fra kommunen og her erkender man sit ejerskab af den del af broen som er på deres side. Man anbefaler at opsætte skilte med advarsel om at broen er glat i vådt føre. Vi vil fortsætte dialogen med kommunen .             Sommer-og vintervedligehold. Efter vores oplevelser med Næstved haveservice hvor vi ikke kunne blive enige om vinterberedskabet besluttede vi at skifte tilbage til J. Stengel Entreprise.  Vi lavede en aftale kun gældende for 1 år, idet vi gerne lige ville se hvordan opgaverne blev løst. Vi havde hørt så mange rygter om firmaet så derfor vores usikkerhed. Men vi må sige at vi har været godt tilfredse med måden som opgaverne er blevet løst på. Vi har dog haft nogle klagepunkter, bl.a. at medarbejderen der slog græs ikke rigtig kunne styre slåmaskinen, hvilket resulterede i afrevet bark på vores vejtræer og delvis ødelagt hæk enkelte steder.  Det blev der rettet op på, så alt i alt betød det, at vi i 2017 lavede en 2 årig aftale.  Stengel har dog også haft flere klagepunkter og det drejer sig om uhensigtsmæssig parkering på de grønne områder. Det generer ikke alene græsslåningen men også snerydningen bliver gjort ekstra besværlig.  Ydermere efterlader parkering på de grønne områder store kørespor i græsset og det er både ødelæggende og ikke særlig kønt at se på.   Hjertestarter. Generalforsamlingen besluttede sidste år at grundejerforeningen kunne investere i en hjertestarter.  Først skulle det dog lige undersøges om TRYG fonden ville bevilge en.  Det lykkedes så imidlertid ikke at få bevilget en derfra, så vi har selv afholdt udgiften til indkøb samt opsætning. Hjertestarteren er opsat ved nr. 40B, og der skal herfra lyde en stor tak til Dorte og Hasse fordi de har stillet deres carport til rådighed. Der har været afholdt kursus i førstehjælp med instruktion i brug af hjertestarteren. Alle beboere har fået invitation til at deltage i dette kursus.   Asfalt. Bestyrelsen har haft en dialog med asfaltfirmaet Munck Asfalt. Vi har fået et overslag over hvad det vil koste med en ny belægning på både vej og fortov.  Det beløber sig til i alt 850.000,-kr i 2017 priser.  Firmaet mener ikke at der skal foretages noget på vejen i de næste mange år, over 10 år.  Vi skal dog holde øje med revner og sørge for løbende at reparere dem således at der ikke trænger vand ned og ødelægger asfalten yderligere.   Hjemmeside. Vi vil gerne opfordre til at man giver Bo sin mailadresse så man hele tiden bliver opdateret med nyheder fra bestyrelsen. Det være sig referater fra bestyrelsesmøderne samt andre ting som bestyrelsen vurderer kan have medlemmernes interesse. Jeg kan lige nævne at referatet fra generalforsamlingen alene kan læses på hjemmesiden med mindre man har henvendt sig til formanden og bedt om et skriftligt referat. Alle der har givet Bo sin mailadresse får automatisk tilsendt et link til hjemmesiden når der bliver lagt noget nyt på.   Vejfest.​ Vi havde igen i år en rigtig god vejfest og der var grillmad, lege og den gode stemning som der altid plejer at være. Vi har jo besluttet at afholde vejfest hvert år, hvis der ellers er nogenlunde det samme antal deltagere. Allerhelst så vi at mange flere beboere ville deltage i arrangementet og ikke alene få en hyggelig dag, men også at lære andre beboere på vores vej at kende. Alle beboere på vejen får invitation til at deltage.   Diverse.   Grundejerforeningen modtager med jævne mellemrum tilbud fra forskellige firmaer. Jeg kan her lige nævne tilbud fra Verisure alarmanlæg og tilbud om sikring mod radon stråler. Vi har nævnt disse tilbud på hjemmesiden og så er det videre forløb op til den enkelte beboer.  Vi har fået henvendelse fra vores nabo grundejerforeninger om at man vil tage initiativ til at få kommunen til at etablere en legeplads på det grønne område på Mælkevejen over for Meteorvej. Vi vil gerne bakke op om initiativet.   Bestyrelsens arbejde. Bestyrelsen har siden sidste generalforsamling holdt 6 bestyrelsesmøder. Dvs. vi mødes ca. hver anden måned, og jeg vil benytte lejligheden til at sige tak til bestyrelsen for det gode samarbejde vi har.    Spørgsmål til beretningen. Der var spørgsmål om hvorvidt man er forsikret hvis man falder på broen over åen, og hertil blev der svaret at det er ens egen forsikring der skal dække. Herefter var der en længere debat angående parkering på de grønne områder. Der blev fremsat forslag som hulfliser hvor græsset kan vokse op igennem, store sten som spærrer,  skiltning med parkering forbudt. Der var delte meninger og der blev ingen løsning på problemet. Bestyrelsen beder dog beboerne om at vise hensyn så man undgår store kørespor  på græsrabatterne .   Herefter blev bestyrelsens beretning godkendt. .



3. Aflæggelse af regnskab

Kassereren ( Ilse Munk ) gennemgik regnskabet. Efter et par opklarende spørgsmål blev  regnskab et  godkendt.

4. Indkomne forslag

Der er ikke indkommet forslag.

5. Vedtagelse af budget

Kassereren gennemgik budgettet. Der var flere spørgsmål til det budgetterede underskud på 7000 kr.  Kassereren og formanden forklarede beløbene på de enkelte poster. Generalforsamlingen var ikke tilfredse med at bestyrelsen budgetterede med et underskud. Herefter kom der flere forslag til  ændringer i budgettet, herunder nedsættelse af det overførte beløb til vejkontoen eller at hæve kontingentet. På spørgsmålet om hvor stor vejkontoen skal være svarede bestyrelsen at den nok skal et godt stykke over de 850.000 kr. som asfaltfirmaet har  beregnet  at det vil koste  med ny belægning  i 2017 priser. Der var enighed om ikke at nedsætte det overførte beløb til vejkontoen, hvorimod der var enighed om kontingentforhøjelse. Konklusionen blev at vi i år accepterer underskuddet og bibeholder kontingentet på 2200 kr. Herefter blev budgettet godkendt. Det aftaltes ligeledes at bestyrelsen til næste års generalforsamling kommer med  budget og forslag  til kontingentstigning gældende for regnskabsåret 2019. Forslag  til kontingentstigningen vil fremgå af indkaldelsen til næste års generalforsamling.

6. Valg af formand

Bent Larsen (3 A )  er på valg. Blev genvalgt uden modkandidat   .

7. Valg af bestyrelses-medlemmer samt suppleant

Der skal vælges 2 bestyrelsesmedlemmer: Bo Richter (4A) er  ikke  på valg . Ilse Munk (10A) er ikke på valg. Ronni Dahl Olsen (3 B ) er på valg , modtager genvalg Anette Silkensen (23) er  på valg, modtager ikke genvalg. Dorte Olsen (40B)  suppleant er ikke på valg.   Ronni blev genvalgt. Dorte Olsen blev valgt til bestyrelsen. Georg Markhovski (8A) blev valgt som suppleant for en 1-årig periode.   Alle 3 blev valgt uden modkandidater og med applaus.

8. Valg af revisor og revisorsuppleant

Uden modkandidater blev Hasse Vad (40 B) valgt som revisor og Jens Pedersen (38 B) som revisorsuppleant.

9. Eventuelt

Der var forespørgsel om grundejerforeningen var interesseret i at medvirke til en forbedring af den private bro over åen bag ved nr. 20. Interessen var stor ,  da det viser sig at broen bliver flittigt brugt af både børn og voksne. Forbedringen drejer sig om at gøre broen bredere samt at etablere en sti hen til broen. Hvis forbedringen blev lavet af frivillige ville udgifterne blive meget beskedne, hvorimod hvis det skal laves af en professionel entreprenør med kommunal godkendelse osv. så vil det blive en bekostelig affære.  Der var flere tilkendegivelser om at den billige løsning var at foretrække.    Formanden takkede de fremmødte for en god og konstruktiv debat og  takkede  Anette  for h ende s indsats  for foreningen. Formanden takkede ligeledes dirigenten for en god og  sagligt ledet generalforsamling.   Dirigenten takkede for god ro og orden og lukkede generalforsamlingen.                                                                Vagn Marott ___________________             ____________________   Bent Larsen,  F ormand              Vagn Marott ,  Dirigent





Generalforsamling 2017

Referat af generalforsamling 2017

tirsdag den 21. marts 2017 kl. 18.30 - 21.00 på Holsted Skole.

Inden generalforsamlingen bød foreningen på smørrebrød og drikkevarer til de fremmødte.

1.   Valg af dirigent

Formanden (Bent Larsen) foreslog på bestyrelsens vegne Benny Nissen (19) som dirigent. Benny blev enstemmigt valgt.   Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen jf. vedtægternes § 14 stk. 2 var lovligt indvarslet, idet indkaldelsen var omdelt den 23. februar 2017.   Der var mødt 26 deltagere fra 24 parceller, som repræsenterede 48 stemmer. Ingen af de fremmødte var i restance til foreningen, så alle var stemmeberettigede.   Dirigenten konstaterede på den baggrund, at generalforsamlingen var beslutningsdygtig.

2. Bestyrelsens beretning om det forløbne år

Dirigenten gav herefter ordet til Bent Larsen, som fortalte om bestyrelsens arbejde i det forløbne år:   Vi er 52 parceller, de 46 er ejet af beboerne i ejendommene og 6 er udlejningsejendomme hvor af 5 er ejet af MTN Lejebolig i Karrebæksminde og 1 er ejet af en beboer på Tubavej.   Kommunen. Vi har ikke haft større kontakt til kommunen i året, bortset fra godkendelse af vores vedtægtsændringer.   Sommer-og vintervedligehold. Vi besluttede sidste år at lave aftale med Jørgen Stengel. Vi havde før det en 3 årig kontrakt med Næstved Haveservice. En service som vi langt fra var tilfredse med. Vi holdt dog ud i de 3 år som der var indgået kontrakt om, hvorefter vi besluttede at skifte entreprenør. Der har jo ikke været meget sne i år men bortset fra en misforståelse og et maskinhavari har vi været godt tilfreds. Ligeledes har sommervedligeholdet været tilfredsstillende fra vores side, hvorimod Stengel har flere klagepunkter og det drejer sig om uhensigtsmæssig parkering på de grønne områder. Det generer ikke alene græsslåningen men også snerydningen bliver gjort ekstra besværlig. Ydermere efterlader parkering på de grønne områder store kørespor i græsset og det er både ødelæggende og ikke særlig kønt at se på. Vi har besluttet at fortsætte samarbejdet med Jørgen Stengel og har tegnet kontrakt for de næste 2 år.   Vejtræer. Efter opfordring på sidste års generalforsamling har bestyrelsen fjernet støttepæle med tilhørende remme fra vores vejtræer. Remmene var begyndt at gnave sig igennem barken med deraf risiko for ødelæggelse af træet. Desuden fjernede vi også de vandingsslanger som var gravet ned ved træerne. Asfalt. Bestyrelsen har modtaget et uopfordret tilbud på reparation af revnerne i asfaltbelægningen. Det er firmaet Munck Asfalt. Vi har gennemgået både vej og fortov med firmaet og konklusionen var meget opløftende, idet man mener at asfalten kan holde mindst 10 år endnu. Forudsat at vi sørger for at forsegle de revner der måtte opstå. Da det er bedst at reparere revnerne i kolde perioder vil bestyrelsen vurdere om vi skal vente til næste vinter med at få det lavet. Munck Asfalt mener godt at vi kan vente. Hjemmeside. Der er ikke noget nyt at sige om hjemmesiden, det er det samme som blev sagt på sidste års generalforsamling så jeg vil derfor kun lige sige at bestyrelsen er godt tilfredse med hjemmesiden som den fungerer nu. Vi håber selvfølgelig også at medlemmerne er ligeså tilfredse, ellers hører vi det gerne. Vi lægger jo hele referatet fra bestyrelsesmøderne ud på hjemmesiden i stedet for et redigeret referat, og det håber vi at medlemmerne er tilfredse med. Vi mangler desværre endnu en del beboere som ikke har givet Bo sin mailadresse, så jeg kan kun opfordre til at gøre det. Alle der har givet Bo sin mailadresse får automatisk tilsendt et link til hjemmesiden Vejfest. Vi havde igen i år en rigtig god vejfest og der var grillmad, lege og den gode stemning som der altid plejer at være. Jeg vil her benytte lejligheden til at sige tak til Ronni fordi han tog sig af at lege med  børnene. Det er altid meget hyggeligt med disse lege og især når der er voksne med. Vi har jo besluttet at afholde vejfest hvert år, hvis der ellers er nogenlunde det samme antal deltagere. Allerhelst så vi at mange flere beboere ville deltage i arrangementet og ikke alene få en hyggelig dag, men også at lære andre beboere på vores vej at kende. Facebook. Der er oprettet en facebookside som hedder Kometvej. Det er en lukket gruppe og er man interesseret i at være medlem af gruppen kan man få Anette til at ordne det. Bestyrelsens arbejde. Bestyrelsen har siden sidste generalforsamling holdt 6 bestyrelsesmøder. Dvs. vi mødes ca. hver anden måned, og jeg vil benytte lejligheden til at sige tak til bestyrelsen for det gode samarbejde vi har.   Herefter blev formandens beretning sat til debat:   Vedrørende asfalt var der spørgsmål om hvad en ny asfaltering af både vej og fortov vil koste. Uden at Munck asfalt er kommet med den nøjagtige pris så mente firmaets repræsentant under vores gennemgang at prisen vil ligge i underkanten af 1 mill. kr. Men vi venter som sagt på den nøjagtige pris og den vil fremgå af referatet fra vores næste bestyrelsesmøde. Der var også stor interesse og spørgsmål til Anette vedrørende vores nye facebook gruppe.



3. Aflæggelse af regnskab

Kassereren (Johnny Sørensen) gennemgik regnskabet. Efter et par opklarende spørgsmål blev regnskabet godkendt.

4. Indkomne forslag

Før man gik over til forslagene bad dirigenten om at der blev valgt 2 stemmetællere. Jens, 38B og Anni, 6B blev valgt.   1. Etablering af fælles aktivitetsområde for børn og voksne. Forslag til finansiering vil blive fremlagt. Budget for etablering er ca. 40.000,-kr.   2. Forslag til vedtægtsændring, paragraf 6 stk. 4. Vejkontoen må alene bruges til renovering/genetablering af vej og fortov.   3. Hvis forslag 2 ikke bliver stemt igennem foreslås vejkontoen nedlagt, indestående udbetales til grundejerne og det årlige kontingent nedsættes med 1000,-kr.   4. Opsætning af hjertestarter på Kometvej, udendørs.   Ad forslag 1. Benny forelagde på vegne af legepladsudvalget projektets indhold, placering og finansieringsforslag. Projektet omfatter flere aktivitetsredskaber til børn, alle med en faldhøjde på max. 60 cm, idet det er grænsen for etablering på almindelig græsplæne. Hvis faldhøjden er over 60 cm skal der være ”blødt” underlag. Desuden omfatter projektet også en petanquebane samt 2 borde/bænke sæt. Placeringen blev foreslået på arealet mellem nr. 22 og nr. 24. Det blev foreslået at midlerne til etablering, ca. 40.000,-kr. skulle tages fra vores driftskonto hvor der lige nu står ca. 118.000,-kr. Legepladsudvalget har tilbudt at etablere anlæggene uden udgift for grundejerforeningen. Kommunen er kontaktet med henblik på godkendelse af det foreslåede areal og de havde umiddelbart ingen indvendinger. Efter Bennys forelæggelse blev der en længere debat både for og imod. Her skal nævnes de væsentlige emner der blev fremsagt. Synd for de 2 naboer til området, støj fra legende børn, ejendomsværdiforringelse. Godt med et samlingssted hvor både børn og voksne kan mødes og lære hinanden at kende. Omkostningerne er for store i forhold til den glæde man kan få ud af det. Herefter gik man over til skriftlig afstemning og resultatet blev at der var 16 ja stemmer og 31 nej stemmer. Og hermed blev forslaget nedstemt.   Ad forslag 2. Da forslaget ikke kunne komme til afstemning i henhold til vores vedtægter blev det i stedet foreslået at vi til næste generalforsamling indarbejder i vores vedtægter regler for opsparing på vejkontoen samt anvendelse af vejkontoens indestående. Det blev vedtaget.   Ad forslag 3. Forslagsstilleren trak sit forslag tilbage.   Ad forslag 4. Forslagsstilleren havde på forhånd undersøgt muligheden for at få Tryg-fonden til at bevilge en hjertestarter til os. Der blev stillet en del spørgsmål til forslagsstilleren og der var meget positiv stemning til forslaget. Prisen er hvis vi selv skal betale 14.500-kr. plus moms. Placering foreslås ved Dorte og Hasse nr. 40B. Generalforsamlingen besluttede at grundejerforeningen anskaffer og opsætter en hjertestarter. Tryg-fonden skal først og fremmest ansøges og hvis ikke det lykkes så kan der indkøbes en.

5. Vedtagelse af budget

Kassereren gennemgik budgettet. Kontingentet forbliver uændret. Bemærkninger: Efter udsendelsen af budgettet har bestyrelsen lavet en 2 årig aftale med Stengel og prisen på sommer- og vinterberedskab er steget med 10%. Denne prisstigning er ikke nået at komme med i budgettet.  Budgettet blev herefter enstemmigt godkendt.

6. Valg af formand

Bent Larsen (3a) er ikke på valg i år.

7. Valg af bestyrelses-medlemmer samt suppleant

Der skal vælges 2 bestyrelsesmedlemmer: Johnny Sørensen (21) er på valg, ønsker ikke genvalg. Bo Richter (4A) er på valg, modtager genvalg. Ronni Dahl Olsen (3b) er ikke på valg. Anette Silkensen (23) er ikke på valg. Ilse Munk, suppleant (10A) er på valg, modtager genvalg.   Ilse Munk (10A) foreslås valgt til den ledige bestyrelsespost. Dorte Olsen (40B) foreslås valgt til suppleant.   Bo Richter blev genvalgt. Ilse Munk blev valgt til bestyrelsen og Dorte Olsen blev valgt til suppleant.   Alle 3 blev valgt uden modkandidater og med applaus.

8. Valg af revisor og revisorsuppleant

Uden modkandidater blev Hasse Vad (40 B) valgt som revisor og Jens Pedersen (38 B) som revisorsuppleant.

9. Eventuelt

Andre emner som blev debatteret: Der holder stadig mange biler på de grønne områder i perioder, hvor græsset er blødt og bliver ødelagt. Det blev fremført at det er vanskeligt for 2 biler at passere på vejen. Men det er faktisk muligt og det henstilles at man parkerer langs kantstenen. Der var forskellige forslag bl.a. at man kunne lægge sten/fliser med huller til græs på den første meter inden for kantstenen. Der blev også foreslået at male et antal parkeringsbåse på vejen. Bestyrelsen vil drøfte problemerne igen.   Formanden takkede de fremmødte for en god og konstruktiv debat og takkede Johnny for hans mangeårige indsats som kasserer for foreningen   Dirigenten takkede for god ro og orden og lukkede generalforsamlingen.         ___________________            ____________________   Bent Larsen, Formand              Benny Nissen, Dirigent

Generalforsamling 2015

Referat af generalforsamling tirsdag den 17. marts 2015 kl. 18.30 - 21.55 på Holsted Skole.

Inden generalforsamlingen bød foreningen på smørrebrød og drikkevarer til de fremmødte.

1.     Valg af dirigent

Formanden (Bent Larsen) foreslog på bestyrelsens vegne Vagn Marott (12A) som dirigent. Vagn blev enstemmigt valgt. Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen jf. vedtægternes § 14 stk. 2 var lovligt indvarslet, idet indkaldelsen var omdelt den 26. februar. Der var mødt 22 deltagere fra 17 parceller, som repræsenterede 34 stemmer. Ingen af de fremmødte var i restance til foreningen, så alle var stemmeberettigede. Dirigenten konstaterede på den baggrund, at generalforsamlingen var beslutningsdygtig.

2. Bestyrelsens beretning om det   forløbne år

Dirigenten gav herefter ordet til Bent Larsen, som fortalte om bestyrelsens arbejde i det forløbne år:   Medlemmer:   Vi er 52 parceller, de 45 er ejet af beboerne i ejendommene og 7 er udlejningsejendomme hvor af 6 er ejet af MTN Lejebolig og 1 er privatejet Kommunen: Vi har på baggrund af de tidligere drøftelser vedrørende asfaltbelægningen både på vejen og på fortovet undersøgt muligheden for at få et rådgivende ingeniørfirma til at foretage en undersøgelse af det udførte asfaltarbejde. Baggrunden for at få foretaget denne undersøgelse er, at vi ikke føler at asfaltarbejdet er lavet godt nok og at asfaltbelægningen ikke opfylder de gængse normer for asfaltbelægning på køreveje og fortove. Vi var interesseret i at få udarbejdet en rapport som vi kunne præsentere for kommunen og dermed dokumentere at asfaltarbejdet ikke var udført tilfredsstillende. Det viste sig hurtigt at det var svært at finde et rådgivende ingeniørfirma som var villig til at foretage denne undersøgelse og efterfølgende udfærdige en rapport. Baggrunden var ganske enkelt den, at de firmaer vi havde kontakt med også udfører arbejde for kommunen og man var simpelthen ikke interesseret i at lægge sig ud med kommunen. Det lykkedes dog til sidst at finde et rådgivende ingeniørfirma som var villig til at påtage sig opgaven, men alligevel ikke som vi ønskede, idet man ikke foretog boreprøver, så det ville alene blive en visuel vurdering og det kunne vi rigtig bruge til noget. Desuden ville omkostningerne til denne undersøgelse langt fra stå i mål med det resultat vi ville få ud af det. Vi har så fået det råd at med hensyn til at der gror græs op gennem asfalten på fortovet så kan det afhjælpes ved at man fjerner 15-20 cm af græsset på begge sider af fortovet så er der ikke græsrødder som kan vokse op gennem asfalten. For at danne sig et skøn over hvordan det kunne komme til at se ud har vi bedt NH om at bekæmpe græsset i 20 cm bredde ved ca 10 meter af fortovet mellem nr. 13B og 15. Så vi er foreløbig landet der og ikke aftalt noget videre forløb. Sommer-og vintervedligehold. Næstved Haveservice (efterfølgende NH) blev for 2 år siden valgt til at udføre sommer-og vintervedligehold. Aftalen er lavet sammen med grundejerforeningerne på Meteorvej og Tretten-og Grøftestykkerne for en 3 årig periode. Hvad angår sommervedligehold så er der generelt stor tilfredshed med det arbejde der er blevet udført. Vi har så yderligere bedt NH om at påtage sig at holde rent rundt om vores vejtræer. Hvad angår rydning langs åen så er aftalen med kommunen den at de skal rydde på deres side og ud til midten af åen og det samme skal vi på vores side. Der har ikke været noget at klage over med hensyn til rydningen på vores halvdel. Vi betaler for rydning 3 gange i sæsonen. Aftalen med NH har så i sæsonen 2014 har så været den, at NH ville rydde oftere end de 3 gange mod, at han så fik lov til at lade det afskårne krat ligge. Vi har ikke haft noget at udsætte på denne aftale. Hvad angår vinterberedskab så er vi knap så tilfredse med det arbejde der er udført og vi har meddelt NH vores utilfredshed. Vi har overvejet at opsige kontrakten med øjeblikkelig virkning. Efter nærmere drøftelse har bestyrelse dog besluttet at lade NH udføre sommervedligeholdet i 2015 hvorimod at vi ikke mere ønsker at samarbejde med NH hvad angår vinterberedskabet, og derfor har planlagt at opsige kontrakten pr. 15/10 2015 dvs. før den udløber den 31/3 2016. Årsagen er den at NH har udbedt sig en merbetaling for arbejde som vi mener er indeholdt i kontrakten. Det er denne uoverensstemmelse som er hovedårsagen til at vi ønsker at afbryde samarbejdet. Vi mener at NH skal udføre vinterberedskabet som beskrevet i udbudsmaterialet hvorimod NH mener at han ”kun” behøver at udføre vinterberedskabet i henhold til beskrivelsen i kontrakten. Desværre er der et misforhold mellem de to beskrivelser som vi ikke var vidende om da vi alle 3 grundejerforeninger underskrev kontrakterne. Efterfølgende ved vi nu, at de 2 andre grundejerforeninger har valgt at betale den merpris som NH har forlangt for at udføre arbejdet. De 2 andre grundejerforeninger har valgt at betale uden gensidigt at orientere hinanden om det. Forskellen i de 2 beskrivelser er hvornår der kaldes ud til snerydning. I udbudsmaterialet er det beskrevet at der skal ryddes sne når der er over 2 cm på Kometvej. I henhold til kontrakten sker snerydningen når Næstved kommune kalder ud og der kan sagtens have været snefald hos os oppe i højderne uden at der er faldet sne nede i byen og så får vi altså ikke fjernet sneen hos os. Det er så denne ydelse som NH mener sig berettiget til at forlange ekstra betaling for og som vi ikke ønsker at betale. Kontakt med andre grundejerforeninger. Som nævnt har vi lavet aftale sammen med Meteorvej og Tretten-og Grøftestykkerne om vedligehold sommer og vinter. Herudover har vi sammen med de øvrige grundejerforeninger i hele området skrevet til Kommunen og protesteret mod den tiltagende tunge trafik gennem vores område dvs. Mælkevejen og Øverup Alle. På disse 2 veje har kommunen lavet trafiktælling for at få belyst problemet. Vi har endnu ikke fået resultatet af målingen og hvad det kunne indebære af foranstaltninger. Parcelhusejernes Landsforening. Vi har meldt os ind i Parcelhusejernes Landsforening. Vi har i bestyrelse længe drøftet ønsket om at have en bestyrelsesansvarsforsikring. Baggrunden for ønsket om at have en ansvarsforsikring for bestyrelsen er ganske enkelt den at vi som bestyrelsesmedlemmer i yderste konsekvens kan blive draget til ansvar over for f.eks. et uheld som sker på vores fællesarealer. Personer som kommer til skade på vores fællesarealer kan rejse krav om erstatning stor eller lille og vi som grundejerforening kan blive erstatningspligtige. Vi har undersøgt mulighederne og priserne på denne forsikring hos forskellige forsikringsselskaber og resultatet var at det ville blive lige så dyrt som medlemskontingentet til PL og her var bestyrelsesforsikring inkluderet og endda en bedre forsikring. Denne forsikring indeholder bl.a. Retshjælpsforsikring som giver os økonomisk hjælp ved retssager, hvis nogen lægger sag an mod foreningen. Kautionsforsikring som også kaldes en underslæbsforsikring, denne forsikring er nok ikke aktuel for os, da vi har sikret os ved at både kasserer og formand skal godkende alle udbetalinger.  Erhvervsansvarsforsikring hvis nogen kommer til skade på vores fællesarealer og lægger sag an mod foreningen. Bestyrelsesansvarsforsikring som dækker bestyrelsens dispositioner under varetagelse af deres hverv som medfører erstatningspligt. Rådgiveransvarsforsikring dækker det enkelte bestyrelsesmedlems rådgiveransvar over for grundejerforeningens medlemmer. Arbejdsskadeforsikring er ikke aktuel for os da vi ikke har folk ansat. Netbanksforsikring (hackerforsikring) er god for os da vi ikke, ligesom private bankkunder er dækket af en forbrugerbeskyttelse. En grundejerforeningen er en selvstændig juridisk enhed og er derfor erhvervskunde i en bank. Ud over denne forsikringspakke får vi, dvs. samtlige grundejere på Kometvej et medlemsblad 4 gange om året. Dette blad bliver sendt direkte til medlemmernes postadresse. Hjemmeside. Det der er at sige om hjemmesiden er det samme som blev sagt på sidste års generalforsamling så jeg vil derfor kun lige sige at bestyrelsen er godt tilfredse med hjemmesiden som den fungerer nu. Vi håber selvfølgelig også at medlemmerne er ligeså tilfredse, ellers hører vi det gerne. Vi lægger jo nu hele referatet fra bestyrelsesmøderne ud på hjemmesiden i stedet for et redigeret referat, og det håber vi at medlemmerne er tilfredse med. Jeg kan igen kun opfordre de medlemmer som ikke har givet Bo sin mailadresse om at gøre det. Alle der har givet Bo sin mailadresse får automatisk tilsendt et link til hjemmesiden når der er lagt noget nyt på.  Vejfest. Vi havde igen i år en rigtig god vejfest og der var grillmad, lege og den gode stemning som der altid plejer at være. Jeg vil igen her benytte lejligheden til at sige tak til Vagn fordi han igen ville stå for lege med børnene. Denne gang havde han også arrangeret at de voksne også skulle være med i legene. Og igen i år var vi lidt i tidsnød og nåede knap nok alle de legeaktiviteter som Vagn havde forberedt, så måske skal legene starte lidt tidligere. Vi er jo også åbne for at andre kan komme med ideer til lege og også være med til at lege. Vi har jo besluttet at afholde vejfest hvert år, hvis der ellers er nogenlunde det samme antal deltagere. Allerhelst så vi at mange flere beboere ville deltage i arrangementet og ikke alene få en hyggelig dag, men også at lære andre beboere på vores vej at kende. Bestyrelsens arbejde. Bestyrelsen har siden sidste generalforsamling holdt 6 bestyrelsesmøder. Dvs. vi mødes ca. hver anden måned, og jeg vil benytte lejligheden til at sige tak til bestyrelsen for det gode samarbejde vi har.   Herefter blev formandens beretning sat til debat: Vintervedligeholdelse : Fortovene kan være meget glatte, men det ligger  fast at det er den enkelte grundejer der har ansvaret for saltning af fortovet. Kun efter snerydning saltes der fra NH. Det juridiske ansvar omkring dette er ikke indeholdt i vores nye forsikring. Vi skal være opmærksom på at uoverensstemmelser mellem udbudsmateriale og det indeholdte i kontrakten kan man ikke forsikre sig imod. En opsigelse af en kontrakt skal gå på misligholdelse fra udbyders side. Bestyrelsen fremsender skrivelse til NH og tager et efterfølgende møde med NH.   Tidsfrist for indlevering af forslag til dagsorden Bestyrelsen ser på en vedtægtsændring omkring tidsfrist for indlevering forslag til dagsordenen så den matcher tidspunktet for udsendelse af indkaldelsen. Vejfest :   Stadig et godt initiativ. Festen fastholdes. Grundejerforeningens medlemmer opfordres til at deltage talstærkt ! Bestyrelsens beretning blev herefter enstemmigt godkendt.

3. Aflæggelse af regnskab

Kassereren (Johnny Sørensen) gennemgik regnskabet: Det fremlagte regnskab blev godkendt

4.     Indkomne forslag fra medlemmerne

NIL

5.     Vedtagelse af budget

Kassereren gennemgik budgettet. Bestyrelsen foreslår et uændret kontingent på kr. 2.200 årligt pr. parcel. Samt hensættelse af kr. 52.000 til vejfonden. Generalforsamlingen godkendte overførsel af erkendtlighedsbeløb til 2015. Budgettet blev herefter enstemmigt godkendt.

6.     Valg af formand

Bent Larsen  er ej på valg i år.

7.     Valg af bestyrelses-medlemmer samt suppleant

Johnny Sørensen (21) er på valg, modtager genvalg. Bo Richter (4a) er på valg, modtager genvalg. Øvrige bestyrelsesmedlemmer er ikke på valg. Suppleant Ilse Munk (10a) er på valg, modtager genvalg. Alle blev valgt uden modkandidater.

8.     Valg af revisor og revisorsuppleant

Uden modkandidater blev Hasse Vad (40 B) valgt som revisor og Jens Pedersen (38 B) som revisorsuppleant.

9.     Eventuelt

Det foreslås at der opsættes skilte ved indkørslen til Kometvej som viser nummerering, så gæster bedre kan finde rundt i mørket. De 30 km fartbegrænsning der er på vejen overholdes lagt fra. Alle opfordres til at overholde denne fartbegrænsning. Der er mange børn i området!!! Det henstilles at man ikke parkerer i græsrabatterne i perioder hvor de er bløde. Græsset bliver ødelagt og vedligeholdelse besværlig gjort. Nogle af udlejningsejendommene har deres renovationspande stående på fortovet som er fællesarealer. Alle opfordres til at skåne græsrabatterne. Bestyrelsen tilskriver  de der udlejer huse på vejen om dette forhold. Indkørsler til de enkelte parceller er en del af fællesarealet, uanset om man selv har bekostet lægning af køresten m.v. Formanden takkede de fremmødte for god ro og orden.

Referent: Bo Richter

Den 18. marts 2015

____________________________________

____________________________________

Dirigent

Formand

Generalforsamling 2014

Grundejerforeningen Kometvej, 4700 Næstved

Referat af  generalforsamling tirs dag den 18. marts2014

Afholdt  kl. 1 8 . 3 0 - 2 1 . 1 5 lokale  16 på Holsted Skole.

Inden generalforsamlingen bød foreningen på smørrebrød og drikkevarer til de fremmødte.

1. Valg af dirigent

Formanden (Bent Larsen) foreslog på bestyrelsens vegne  Vagn Marott ( 12A )  som dirigent.  Vagn blev enstemmigt valgt. Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen  jf. vedtægternes § 14 stk. 2  var lovligt indvarslet,  idet indkaldelsen var omdelt den 2 7 . februar. Der var mødt  1 8 deltagere fra 1 4 parceller, som repræsenterede 28  stemmer.  Ingen af de fremmødte var i restance til foreningen, så alle var stemmeberettigede. Dirigenten konstaterede  på den baggrund , at generalforsamlingen var  beslutningsdygtig.

2.   Bestyrelsens 3. beretning om 4. det forløbne år

Dirigen ten gav herefter ordet til Bent  Larsen, som fortalte om bestyrelsens arbejde i det forløbne år:   Medlemmer :  Vi er 52 parceller, de 4 5  er ejet af beboerne i ejendommene og  7  er udlejningsejendomme ,  hvor af 6  er ejet af MTN  Ejendomme Aps  og  1 er privatejet. Komm unen :  Som nævnt på sidste års generalforsamling har vi overtaget fællesarealerne pr. 1. januar 2013 og papirerne dvs. skøde mv. på arealerne er i formandens varetægt. Ellers er kommunikationen med kommunen i 2013 mest gået på den lovede reparation af asfalten. De var meget langsomme i optrækket, men det lykkedes da at få lavet asfaltreparationerne inden årets udgang, og også inden vinteren satte ind. Bestyrelsen har brugt en del tid på at  tale  om asfalt og især reparation af asfalten. Vi er mildest talt ikke tilfredse med den reparation, der er udført. Derfor  kontaktede formanden et lokalt ingeniørfirma for at høre, hvad det ville koste at få dem til at besigtige asfalten og derefter udarbejde en rapport, som vi så efterfølgende ville bruge over for kommunen. Da firmaet laver arbejde for kommunen, ønskede de ikke at lave en rapport for os, som måske ville være kritisk over for det arbejde, som kommunen havde fået udført. Bestyrelsen er derfor i gang med at finde et andet firma, som vil lave en besigtigelse af asfalten og efterfølgende lave en rapport. Firmaet laver ikke boreprøver, så det bliver en rapport udelukkende baseret på  en  visuel bedømmelse. Bestyrelsen  overvejer at gå videre med sagen ,  hvis de 2 andre grundejerforeninger også vil være med, da det kan blive en bekostelig affære for den enkelte grundejerforening. Kontakt med andre grundejerforeninger :  Vi  har  kontakt med grundejerforeningerne på Meteorvej og Tretten-   og Grøftestykkerne.  ( Tretten–   og Grøftestykkerne er èn fo rening). Vi har sammen lavet et fælles udbudsmateriale med hensyn til sommervedligehold og vinterberedskab. Dette materiale blev sendt ud til 6 forskellige entreprenører. Vi har ikke været utilfredse med J. Stengel, men Næstved Haveservice blev valgt af økonomiske grunde. Sommer- og vintervedligehold :  Næstved Haveservice (efterfølgende NH) blev  af de tre grundejerforeninger  valgt til at udføre sommer-og vintervedligehold. Aftalen er lavet for en 3 årig periode med ret til prisforhandling hvert år. Denne ret til prisforhandling hvert år er lavet for ikke at betale en alt for høj pris det første år. Hvad angår sommervedligehold er der generelt stor tilfredshed med det arbejde ,  der er blevet udført. Vi har så yderligere bedt NH om at påtage sig at holde rent rundt om vores vejtræer. M.h.t.  rydning langs åen er aftalen , at  kommunen skal rydde på deres side og ud til midten af åen ,  og det samme skal vi på vores side. Vi synes ikke ,  at det gav mening at rydde ud til midten af åen på vores side ,  når kommunen ikke gjorde det samme på deres side, så vi bad NH om at vente ,  til kommunen gjorde noget. Kommunen rykkede ud med det store skyts ,  og deres store maskiner har på det nærmeste ødelagt området langs åen på deres side. Lad os håbe ,  at naturen selv retter op på det efterhånden. Hvad angår vinterberedskab så er vi knap så tilfredse med det arbejde ,  der er udført ,  og vi har meddelt NH vores utilfredshed. De er foreløbig kommet med nogle forklaringer ,  som vi inden sommervedligeholdet starter op ,  skal have en drøftelse om. Jeg kan nævne at de 2 andre grundejerforeninger også har rettet henvendelse til NH om mangler i vinterberedskabet. Vi hører gerne medlemmernes oplevelser om snerydningen i de få dage der var sne. Overfladevand :  På sidste års generalforsamling besluttede vi at udføre det dræn bag ejendommen 4B ,  som Hede Danmark havde foreslået. Vi bad derfor en entreprenør, som for øvrigt er beboer på Kometvej, om at udføre opgaven og grave et dræn ned og etablere brønde med dæksler - akkurat som anvist af Hede Danmark. Efter at dette arbejde er udført ,  betragter bestyrelsen problemerne med overfladevand som ude af verden. Opstår der yderligere problemer for den enkelte grundejer, vil løsning af disse problemer stå for den enkelte grundejers egen regning. Vi har erfaret, at etableringen af drænet bag 4B, hvor formålet var at dræne overfladevandet, som sivede ned fra Meteorvej og trængte ind og generede 4Bs baghave, har virket efter hensigten. Hjemmeside n:   Bestyrelsen er godt tilfredse med hjemmesiden (www.kometvej-naestved.dk), som den fungerer nu. Vi håber, at medlemmerne er ligeså tilfredse, ellers hører vi det gerne. Vi er nu begyndt at lægge hele referatet fra bestyrelsesmøderne ud på hjemmesiden i stedet for et redigeret referat. Baggrunden for det redigerede referat var, at vi ikke ville sende alle detaljer fra møderne med ud til medlemmerne. Det er nu et rent beslutningsreferat der sendes ud. Alle, der har givet os sin mailadresse, får automatisk  besked pr. e-mail, når der er lagt noget nyt på. Medlemmer, som ikke har givet os (dvs. Bo Richter) sin mailadresse, kan stadig gøre det. Vejfest :  I år blev vejfesten af holdt et andet sted, end vi tidligere har gjort. Og det var en ubetinget succes, synes vi. Baggrunden for at afholde festen et nyt sted var, at vi syntes at der for en stor del af beboerne var langt over til teltet, vi var bange for at det måske kunne afholde nogen fra at deltage. Vi var lidt betænkelige med hensyn til at lukke vejen af, men det gik heldigvis uden problemer. I år havde vi også besluttet at leje borde og stole, så deltagerne ikke skulle have besvær med det  - o gså for at lette bestyrelsen , som  tidligere  stod for afhentning og tilbagelevering af private havemøbler. Jeg vil her også benytte lejligheden til at sige tak til Vagn fordi han igen ville stå for lege med børnene. Denne gang havde han også arrangeret ,  at de voksne også skulle være med i legene. Vi er meget åbne for, at andre kan komme med ideer til lege og også være med til at lege. Vi har besluttet at afholde vejfest hvert år, hvis der ellers er nogenlunde det samme antal deltagere. Allerhelst så vi at mange flere beboere ville deltage i arrangementet og ikke alene få en hyggelig dag, men også at lære andre beboere på vores vej at kende. Bestyrelsens arbejde :  Bestyrelsen har siden sidste generalforsamling holdt 6 bestyrelsesmøder.  Bestyrelsen  mødes ca. hver anden måned, og formanden takkede afslutningsvis bestyrelsen for et godt samarbejde. Herefter blev formandens beretning sat til debat: Kommunen :   Der var enighed om, at reparation en af asfalt  ikke er udført særlig pænt. Spørgsmålet er  imidlertid, hvad en ekspertudtalelse kan give os (udover udgifter). Der pågår stadig en overdragelsesforretning med kommunen. Det blev godkendt, at bestyrelsen går videre med sagen og gerne får undersøgt, om vores asfaltlag er så tykt, som det bør være, og helst overtaler kommunen til at lægge nyt slidlag på fortov og vej. Bestyrelsen holder kontakt med de to øvrige grundejerforeninger og får vurderet problemets omfang  på Meteorvej  og Grøfte- og 13-stykkerne. (Satellitvej er ikke med i samarbejdet), S ommer og -vintervedligehold :  Der var stor opbakning til bestyrelsens forestående drøftelse med Næstved Haveservice. Vinter vedligeholselsen skal  forbedres, helst ved brug af kost, og med saltning. Vejfest : Generalforsamlingen anbefaler, at medlemmer ne bakker op om vejfesten i 2014 . Bestyrelsens beretning blev herefter enstemmigt godkendt.

3.     Aflæggelse af            r egnskab

Kassereren ( Johnny Sørensen ) gennemgik regnskabet. Regnskabet blev godkendt.

4. Indkomne forslag fra medlemmerne 5. Vedtagelse af budget

Der var ikke indkommet forslag til behandling på generalforsamlingen. Kassereren gennemgik budgettet. Bestyrelsen foreslår et uændret kontingent  på kr. 2.200 årligt pr. parcel, ligesom der fortsat hens ættes  kr. 52.000 pr. år til en vejfond. Der er , jvf. v edtægternes § 18 stk. 5,  budgetteret med en udgift til "erkendtlighedstillæg". Bestyrelsen oplyste, at beløbet er tiltænkt smågaver m.v. efter bestyrelsens beslutning.   Bud gettet blev enstemmigt godkendt.

6. Valg af formand

Bent Larsen blev  enstemmigt  gen valgt som formand.

7. Valg af bestyrelses-medlemmer samt suppleant

Ronni Dahl Olsen  ( 3 B)  blev genvalgt for en 2-årig periode  og  Bo Richter ( 4A) for 1 år, da han  som suppleant er indtrådt på en plads, der  blev besat i 2012  for en to-årig periode . Ligeledes var Anni Hald på valg. Da hun ikke ønskede at fortsætte i  bestyrelsen, valgtes Thorkild R ønhede (4B)  til  bestyrelse n  for en 2-rig periode . Ilse Munk (10A)  blev valgt som suppleant  for en 1-årig periode . Alle blev valgt  enstemmigt .

8. Valg af revisor og revisorsuppleant

Uden modkandidater blev Hasse Vad (40 B) valgt som revisor og Jens Pedersen  ( 38 B ) som revisorsuppleant, begge for 1 år.

9. Eventuelt

Formanden oplyste, at bestyrelsen overvejer at gennemgå foreningens vedtægter m.h.p. evt.  forslag om vedtægtsændringer til næste generalforsamling. Da vedtægtsændringer skal vedtages ved en ekstraordinær generalforsamling, skal der være tale om betydelige ændringer.

Referent: Carl Christian Greve

Den  2 4 . marts 201 4

Vagn Marott Bent Larsen

Dirigent       Formand

Generalforsamling 2013

Referat af generalforsamling tirsdag den 19. marts 2013

Afholdt kl. 18.30 - 21.25 i lokale 27 på Holsted Skole.

Inden generalforsamlingen bød foreningen på smørrebrød og drikkevarer til de fremmødte.

1.     Valg af dirigent

Formanden (Bent Larsen) foreslog på bestyrelsens vegne Vagn Marott (12A) som dirigent. Vagn blev enstemmigt valgt. Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen jf. vedtægternes § 14 stk. 2 var lovligt indvarslet, idet indkaldelsen var omdelt den 24. februar. Der var mødt 19 deltagere fra 16 parceller, som repræsenterede 32 stemmer. Ingen af de fremmødte var i restance til foreningen, så alle var stemmeberettigede. Dirigenten konstaterede på den baggrund, at generalforsamlingen var beslutningsdygtig.

2. Bestyrelsens        beretning om       det forløbne år

Dirigenten gav herefter ordet til Bent Larsen, som fortalte om bestyrelsens arbejde i det forløbne år:   Medlemmer : Vi er 52 parceller, de 43 er ejet af beboerne i ejendommene og 9 er udlejningsejendomme, hvor af  7 er ejet af MTN Ejendomme Aps, 1 er ejet af Troldahl Byg &  Bolig Aps og 1 er privatejet. Kommunen : Kontakten med kommunen er siden sidste generalforsamling genoptaget med et brev fra Landmålergården, modtaget den 8. juni 2012. Her skriver Landmålergården, at de er bestilt af Næstved Kommune til at medvirke til, at fællesarealerne i henhold til lokalplaner for vores område overdrages til os. Brevet slutter med, at Landmålergården vil vende tilbage til os, så snart fællearealerne er målt op. Det sker med brev af 8. oktober 2012, hvor de beder bestyrelsen om at afgive fuldmagt til Landmålergården, således at de kan indsende skøde på fællesarealet til tinglysning.   Formanden skriver herefter til kommunen den 31. oktober og gør opmærksom på, at vi stadig mangler at få udført nogle asfaltarbejder - vel at mærke arbejder, som kommunen tidligere har lovet at de ville udføre. Vores svar  sendes med kopi til Landmålergården.   Allerede den 2. november fik vi svar fra kommunen v/ juridisk chef Ulla Berit Rasmussen. Hun skriver, at hun var af den opfattelse, at alt asfaltarbejde var udført, men at hun ville undersøge sagen.  Den ingeniør, som vi havde haft kontakt med, er gået på pension.   Det seneste er, at vi har fået brev fra den ingeniør, som nu har overtaget sagen. Han skriver, at det af kommunens korrespondance med Arkil fremgår, at asfaltarbejdet er bestilt i november 2011, altså for ca. 1 ½ år siden.   Landmålergården har i mellemtiden rykket 2 gange for papirerne, og vi har ringet til dem og fortalt, hvordan sagen står.   Formanden har i torsdags haft møde med kommunens ingeniør Per Madsen. Her gennemgik vi alle fællesarealerne og de resterende asfaltarbejder blev skrevet ned en gang til. Per Madsen mente, at det muligvis blev kommunens egne medarbejdere, der vil udføre de resterende arbejder. Men arbejdet vil blive udført !   Herefter vil bestyrelsen underskrive det endelige skøde på fællesarealerne og give fuldmagt til Landmålergården, som så sørger for tinglysningen. Alle udgifter i forbindelse med tinglysningen afholdes af kommunen.   Skødet vil herefter altid være i grundejerforeningens besiddelse.   Kontakt med andre grundejerforeninger: Vi har i det seneste halve år haft kontakt med grundejerforeningerne på Meteorvej og Tretten- og Grøftestykkerne. (Tretten– og Grøftestykkerne er èn forening). Formændene har afholdt 2 møder og drøftet emner af fælles interesse, såsom forhold over for kommunen, kontingent, vinterberedskab og sommervedligehold. Vi har også drøftet, hvilken indvirkning den nye omfartsvej vil få på vores område. Senest har vi aftalt at lave fælles udbudsmateriale om vinterberedskab og sommervedligehold. Den 3-årige aftale, vi har med Jørgen Stengel Anlæg A/S, udløber i år med udgangen af denne måned. Det er en fællesaftale, vi har lavet med Meteorvej, og nu bliver den nye aftale en fællesaftale med alle 3 foreninger. Vi håber herved at opnå den mest gunstige aftale. Vi har valgt at sende udbuddet ud til 6 forskellige entreprenører og er ved at behandle de indkomne bud, men har endnu ikke valgt entreprenør. I løbet af denne vinter har der været stillet spørgsmål ved Stengels vinterberedskab - kommer de hurtigt nok efter snefald, bliver der saltet godt nok osv. Bestyrelsen er enige om, at vi generelt er godt tilfreds med Stengels indsats. Vejtræer : Det ser ud til, at vi er sluppet godt fra vores start på vejtræerne, de ser ud til at trives stort set alle sammen. Der er et par enkelte træer, som måske er gået ud, og bestyrelsen vil se på, om vi skal plante nye til foråret. Først her kan vi reelt se, hvor mange træer der eventuelt skal udskiftes. Overfladevand : Sidste år indvilgede generalforsamlingen i, at bestyrelsen kunne rekvirere Hede Danmark til at vurdere problemerne og eventuelt komme med løsningsforslag. Desuden kunne bestyrelsen bekoste dræn til et beløb af max. 35.000 kr. Vi har haft Hede Danmark til at besigtige forholdene, og de kom med et løsningsforslag, som måske kunne afhjælpe problemerne noget. Forslaget er at forlænge det eksisterende dræn nogle meter og etablere et nyt tæt ved hækken bag nr. 4B. Desuden vil det være en god ide at oprense det eksisterende dræn bag nr. 4B. Vi har haft en entreprenør til at se på sagen og komme med en pris på, hvilke omkostninger der vil være forbundet med at etablere de forslag som Hede Danmark er kommet med. Iflg. vores entreprenør vil denne udbedring ikke gavne forholdene, så derfor satte vi sagen i bero. Lige indtil vi blev gjort opmærksom på, at der stadig er store problemer med overfladevand bag ejendommen 4B. Vi har igen taget billeder, så man kan se og huske, hvordan situationen var den pågældende dag. Og om det hjælper at etablere de ekstra dræn, ville formanden ikke gøre sig klog på, og Hede Danmark var heller ikke overbevist om, at deres forslag ville løse alle problemer. Vi følger problemet nøje, og bestyrelsen vil derfor bede generalforsamlingen om at godkende, at vi kan anvende den beløbsramme til udbedring af forholdene, som vi besluttede sidste år, men som vi ikke brugte. Det eneste vi har brugt er 1000-kr. til Orbicon, et firma i Roskilde som bl.a. laver kort over områder, hvor der er etableret dræn i jorden. Det var et krav fra Hede Danmark, at vi havde sådan et kort. Det viste sig imidlertid at være værdiløst, da det ikke viste noget relevant. Hjemmesiden: Sidste år besluttede generalforsamlingen at give hjemmesiden (www.kometvej-naestved.dk) endnu en chance og valgte en ny administrator (Bo Richter i 4A) til at holde den opdateret. Og det har været en ubetinget succes, idet den nu bliver ajourført, så snart der er noget, som kan have medlemmernes interesse. Desuden er vi begyndt at lægge referater fra bestyrelsesmøderne ud, så man har mulighed for at følge med i, hvad der foregår i foreningen mellem generalforsamlingerne. Bestyrelsen kan kun opfordre til, at man oplyser Bo om sin mail-adresse, så sender han en mail med et link til hjemmesiden, når der er noget nyt at læse (bo.richter@stofanet.dk) For at undgå at der er noget der bliver overset, har vi i bestyrelsen besluttet, at al henvendelse til bestyrelsen skal foregå via hjemmesiden, dvs. at man ikke mere kan sende meddelelser til bestyrelsen på foreningens (tidligere) mailadresse. Man kan naturligvis stadig henvende sig til bestyrelsen både mundtligt og skriftligt.          Vejfest : Desværre blev der ikke afholdt vejfest i 2012, og det skyldes udelukkende den lave tilslutning. Ved vejfesten i 2011, som vi vil betragte som en succes, var vi 46 deltagere - store og små - men i 2012 var forhåndstilmeldingerne nede på 32 deltagere. På den baggrund besluttede bestyrelsen ikke at afholde vejfesten. Det var ærgerligt for dem, som havde meldt sig til, og bestyrelsen vil gerne opfordre til, at vi i 2013 prøver en gang til. Vi vil også gerne have nogle gode ideer fra generalforsamlingen til, hvordan vi kan få nogle flere deltagere med. I 2011 havde vi endda lavet aktiviteter for børnene, og det er vel også den rigtige vej at gå. Men lad os høre hvad generalforsamlingen mener. Bestyrelsens arbejde : Bestyrelsen har siden sidste generalforsamling holdt 6 bestyrelsesmøder. Vi mødes ca. hver anden måned, og formanden takkede afslutningsvis bestyrelsen for et godt samarbejde. Herefter blev formandens beretning sat til debat: Kommunen : Medlemmerne ønsker ikke at overtage den asfalterede sti mellem Meteorvej og Kometvej, fordi asfalten hurtigt ødelægges af snerydningskøretøjer og belysningsvæsenets lifte. Formanden har efter generalforsamlingen haft kontakt med Landmålergården, som bekræfter, at foreningen ikke skal overtage stien, som forbliver kommunalt ejet. Bestyrelsen anbefales at få kommunen til at rense kloakkerne inden overtagelsen, da der formodentlig er en del affald fra byggeri af husene. Formanden bekræftede, at vi ikke skal overtage ansvaret for vejbelysningen. Snerydning : Formanden bekræftede, at der i de nye kontrakter om vinterbekæmpelse vil blive sat rammer for, hvornår bekæmpelsen skal starte. Satellitvej er indbudt til at deltage i samarbejdet, men har ikke reageret. Vejfest : Generalforsamlingen anbefaler, at medlemmerne bakker op om vejfesten i 2013. Der er forståelse for, at et vist deltagerantal er nødvendigt, da der både er omkostninger og arbejde forbundet med at afholde vejfest. Bestyrelsen arbejder videre med forskellige forslag, bl.a. om aktiviteter for børn, og beder om hjælp fra medlemmer efter behov. Bestyrelsens beretning blev herefter enstemmigt godkendt.

3.   Aflæggelse af         regnskab

Kassereren (Johnny Sørensen) gennemgik regnskabet. Regnskabet blev godkendt.

4.     Indkomne forslag fra medlemmerne 5.     Vedtagelse af budget

Der var ikke indkommet forslag til behandling på generalforsamlingen. Kassereren gennemgik budgettet. Bestyrelsen foreslår et uændret kontingent på kr. 2.200 årligt pr. parcel, ligesom der fortsat hensættes kr. 52.000 pr. år til en vejfond. Kommunens ingeniør havde ment, at det i dagens priser vil koste omkring 700.000 kr. at få lagt nyt slidlag på Kometvej. Budgettet blev enstemmigt godkendt og godkendte, at bestyrelsen evt. kan bruge max. kr. 35.000 på løsning af problemer med overfladevand, jvf. formandens beretning.

6.     Valg af formand

Bent Larsen blev i 2012 genvalgt som formand for en to-årig periode.

7.     Valg af bestyrelses-medlemmer samt suppleant

Carl Christian Greve (8 B) og Johnny Sørensen (21) var på valg.  Begge blev genvalgt. Bo Richter (4 A) blev genvalgt som suppleant. Alle blev valgt uden modkandidater.

8.     Valg af revisor og revisorsuppleant

Uden modkandidater blev Hasse Vad (40 B) valgt som revisor og Jens Pedersen (38 B) som revisorsuppleant.

9.     Eventuelt

På formandens forespørgsel tilkendegav deltagerne, at det valgte mødelokale (et klasselokale) var fint og velegnet til formålet. Det er desuden væsentligt billigere at leje end kantinen, som vi har brugt de forrige år.



Referent: Carl Christian Greve

Den 24. marts 2013

Vagn Marott

Bent Larsen

Dirigent

Formand

Generalforsamling 2012

Referat af generalforsamling tirsdag den 13. marts 2012 kl. 18.30 - 21.55 i kantinen på Holsted Skole.

Inden generalforsamlingen bød foreningen på smørrebrød og drikkevarer til de fremmødte.

1.     Valg af dirigent

Formanden (Bent Larsen) foreslog på bestyrelsens vegne Vagn Marott (12A) som dirigent. Vagn blev enstemmigt valgt. Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen jf. vedtægternes § 14 stk. 2 var lovligt indvarslet, idet indkaldelsen var omdelt den 24. februar. Der var mødt 23 deltagere fra 17 parceller, som repræsenterede 34 stemmer. Ingen af de fremmødte var i restance til foreningen, så alle var stemmeberettigede. Dirigenten konstaterede på den baggrund, at generalforsamlingen var beslutningsdygtig.

2.  Bestyrelsens               beretning om               det forløbne år

Dirigenten gav herefter ordet til Bent Larsen, som fortalte om bestyrelsens arbejde i det forløbne år:   Medlemmer:   Foreningentæller 52 parceller, de 44 er ejet af beboerne i ejendommene, 7 er ejet af MTN Lejebolig og 1 er ejet af Troldahl Byg &  Bolig. Kommunen: Vi har i årets løb haft en god dialog med kommunen, repræsenteret ved kommuneingeniør Ole Jakobsen. Det startede med et brev fra juridisk chef i kommunen Ulla Berit Rasmussen tilbage i maj måned. Af brevet fremgår det, at kommunen ønsker at overdrage fællesarealer samt vej til os. Vi har med brev af 22. juni gjort indsigelse mod overtagelsen på daværende tidspunkt, idet vi påpegede en række mangler, som vi forventede skulle opfyldes forinden overtagelsen. Disse mangler er udsivning af overfladevand, revnet asfaltbelægning på vej og fortove, nedkørsler til Mælkevejen, den manglende beplantning, ansvaret for gadebelysning og vedligeholdelse af å-løbet. Vi modtog svar den 17. august; af svaret fremgår, at kommunen vil se på og forholde sig til de enkelte punkter. Senere har formanden besigtiget området sammen med Ole Jakobsen og resultatet af vores indsigelser er som følger. Mht. udsivning af overfladevand så er kommunen afvisende.  Det er ikke kommunens ansvar, alt ansvar er alene den enkelte grundejers. (Formanden kom senere i beretningen ind på overfladevand).   Mht. til asfalten og nedkørslerne til Mælkevejen så er man villig til at reparere revner osv.   Mht. til beplantningen var kommunen også afvisende, idet beplantningen, som er illustreret i det materiale, vi fik i forbindelse med huskøbet, kun var vist som illustration, så man kunne se, hvordan det kunne se ud. Senere har kommunen dog alligevel plantet træer.   Mht. gadebelysningen har kommunen svaret, at foreningen ikke, som verden ser ud i dag, har noget ansvar hverken i juridisk eller økonomisk henseende. Vedr. vedligeholdelsen af å-løbet vil man drøfte det med vandløbs-kontoret; kommunens halvdel af åen vil blive vedligeholdt en gang om året. Det blev ved mødet fortalt, at kommunen havde søgt politiet om godkendelse til at opsætte 30 km skilte ved de 2 nedkørsler til Mælkevejen, og de er som bekendt blevet opsat. Formanden fortalte endvidere, at de øvrige veje her i området, som endnu ikke har stiftet grundejerforening, er blevet pålagt at gøre dette snarest. Vi har ikke mulighed for at udsætte overtagelsen af vej og fællesarealer længere, og det næste, der vil ske, er, at en landmåler foretager opmåling, hvorefter der bliver skrevet skøde på arealet og så skal vi skrive under og overtage arealet. Hvis vi ikke skriver under vil vi ende i Retten. Det ønsker vi ikke, da vi ikke har mulighed for at vinde en eventuel retssag. Vi har for nylig fået brev fra kommunen med pasningsvejledning af de nye træer - pasningen er meget vigtig de første 2 år. For det første skal træerne sikres mod vindtræk ved hjælp af opbinding. Denne opbinding må ikke fjernes de første 3 år. Træerne må ikke tørre ud, og derfor skal træerne tilføres vand ca. 100 ? liter et par gange om ugen i de første par år. (De 100 l undersøges dog nærmere, det må være 10 l.). Desuden skal der i en radius af 70 cm omkring træet holdes frit for ukrudt og græs. Da bestyrelsen lige modtaget brevet, har vi ikke haft mulighed for at drøfte, hvordan vi skal forholde os. Skyldnere : Vi har igen i år de samme 2 skyldnere som sidste år, nemlig nr. 7B og 9B. 7B har dog betalt - vel at mærke inkl. gebyr til foreningen og omkostninger til advokatsalær. Mht. 9B er der fremsendt adskillige rykkere. Huset står tomt og skal formentlig på tvangsauktion. Vi er i bestyrelsen enige om, at vi ikke vil ofre flere penge på at inddrive gælden, da vores udsigter til at få kontingentet betalt iflg. vores advokat er nærmest ikke-eksisterende. I forbindelse med sagen i 9B har formanden haft en drøftelse med Advodan, som anbefaler, at vores vedtægter bliver lyst pantstiftende. Det betyder, at foreningen har pant i ejendommene i lighed med kreditforeninger. Så kan vi gøre vores krav gældende f.eks. i forbindelse med en tvangsauktion. Udgifterne til en sådan tinglysning vil beløbe sig til omkring 15.000,-kr. Alle husejere skal skrive under. Overfladevand: Som tidligere nævnt er problemerne med overfladevand den enkelte grundejers eget ansvar. For at få belyst forholdene har vi haft kontakt til en entreprenør/kloakmester for at få en vurdering af problemet. Der er vist billeder, som formanden har taget i nr. 4B, som viser udsivningsproblemet ganske tydeligt. Den pågældende entreprenør udtaler, at problemet ikke alene er overfladevand, men også grundvand, som står højt. Derfor skal man iflg. ham ikke alene have dræn i jorden, men også en rist i overfladen for at overfladevandet kan sive ned til drænet. Hvor og hvordan, der skal etableres dræn, anbefalede han os at kontakte Hede Danmark for at få rådgivning. Dem har formanden været i kontakt med. For det første bekræfter de udtalelsen fra kommunen om, at det er den enkelte grundejers eget ansvar. For det andet vil de gerne undersøge forholdene, men det er jo ikke gratis. Så spørgsmålet er, om det er en opgave for foreningen, eller er det den enkelte grundejer, der må holde for. Der er et forslag under ”Indkomne forslag fra medlemmerne”, som behandler dette emne (se senere i referatet). Hjemmeside: På sidste års generalforsamling havde vi hjemmesiden til drøftelse, og der var flere der gav udtryk for, at den skulle gøres mere spændende. Det lovede vi at se på, og der var tilbud fra Benny, nr. 19, om at han gerne ville være med til at få noget fornyelse ind i hjemmesiden. Bestyrelsen har imidlertid kastet håndklædet i ringen og var indstillet på at foreslå generalforsamlingen, at hjemmesiden blev opgivet. Men det fik jeg fortalt til Bo i nr. 4A, og da han jo er ”far” til hjemmesiden, tilbød han at tage sig af den. Og derfor synes bestyrelsen, at den skal have endnu en chance, så vi beholder den og overdrager opgaven til Bo. Vejfest: Vejfesten blev igen en succes, denne gang med lege for store og små. Vi havde igen lejet et telt, som blev opstillet på det grønne område mellem os og Meteorvej, samt kulørte lamper i teltet. Det gav os en god mulighed for at kunne se hinanden, og vi kunne holde ud lidt længere. Men det betød også, at myggene kunne finde vej til teltet til stor gene for festdeltagerne. Der kunne godt have været lidt flere deltagere, så formanden opfordrede til, at flere møder op og lærer de øvrige beboere bedre at kende. Aftale med Jørgen Stengel Anlæg A/S: For 2 år siden lavede vi en 3-årig fastprisaftale med Stengel om græsslåning på fællesarealer og vinterbekæmpelse på vej og fortov. Aftalen løber et år endnu. Vi synes, at det er en god aftale og har ikke haft noget at klage over. Vi håber så ikke, at vi får alt for store prisstigninger pga. de nye træer, når vi skal lave en ny aftale Bestyrelsens arbejde: Bestyrelsen har siden sidste generalforsamling holdt 6 bestyrelsesmøder, dvs. at vi mødes ca. hver anden måned. Formanden benyttede lejligheden til at sige tak til bestyrelsen for et godt samarbejde. Herefter blev formandens beretning sat til debat: Kommunen :   Kommunen skal anmodes om at genasfaltere grundigt – mange steder vokser der græs igennem asfalten.   Der er risiko for, at de nyplantede træer dør. Rodnettet var meget sparsomt, da træerne blev plantet. Det blev foreslået at betale Stengel for at vande træerne. Formanden hører, hvad de andre grundejerforeninger gør. Skyldnere : Generalforsamlingen fandt ikke, at foreningens vedtægter skal lyses pantstiftende på de enkelte parceller. Vi ser hen ad vejen, om manglende betaling af kontingentet bliver et varigt problem. Overfladevand : Se pkt. 4, indkomne forslag, forslag 3 Hjemmeside :   Hjemmesiden kan bruges til at offentliggøre (anonymiserede) referater af bestyrelsesmøderne, nyheder, ”ordensregler” etc. Hjemmesiden kan indrettes således, at der sendes e-mails til brugerne, når der er nyheder. Vejfest : Grundejerforeningens medlemmer opfordres til at deltage talstærkt ! Aftale med Jørgen Stengel :   Stengel skal erindres om snerydning helt ned til å-løbet. Bestyrelsens beretning blev herefter enstemmigt godkendt.

3. Aflæggelse af regnskab

Kassereren (Johnny Sørensen) gennemgik regnskabet: Det blev anbefalet, at regnskabet fremover skal vise balance og status. Regnskabet blev godkendt.

4.     Indkomne forslag fra medlemmerne

Der var indkommet 3 forslag: Forslag 1:Det offentlige fællesarealer på Kometvej må ikke anvendes til langtidsopbevaring af beboernes private ejendele. Som langtidsopbevaring regnes mere end 4 uger. Overholdes denne bestemmelse ikke, kan ejendelene, for beboerens regning, flyttes ind på dette område.  Generalforsamlingen fandt, at forbuddet vil være vanskeligt at håndhæve. Der er ingen juridisk ret til at få beboeren til at betale, og der er tvivl om, hvorvidt ejendele også vil betyde biler ? Generalforsamlingen henstiller derfor, at fællesarealer ikke bruges til opbevaring af ejendele, der er til gene for de øvrige beboere. Det henstilles endvidere, at der ikke parkeres unødigt på fællesarealer. Forslag 2: Nye tilflyttere på Kometvej har ikke lov til at holde kamphunde. Der findes allerede lovgivning, som sætter rammer for hundehold. Forslaget vil næppe være muligt at håndhæve. Forslag 3: Skal grundejerforeningen betale for yderligere undersøgelse af problemer med overfladevand, og i givet fald betale for omkostninger til løsning af problemerne. Efter en længere debat gav forsamlingen bestyrelsen mandat til 1  at rekvirere Hede Danmark til at vurdere problemerne med overfladevand, og i givet fald 2.   at bekoste dræn til et beløb på op til 35.000 kr.   Der undersøges, om det er korrekt, at kommunen ikke er ansvarlig for den dårlige dræning, og om drænene er ødelagt.  Foreningen må ikke kunne gøres ansvarlig for overfladevandet, når vi overtager fællesarealerne.

5.     Vedtagelse af budget

Kassereren gennemgik budgettet. Bestyrelsen foreslår et uændret kontingent på kr. 2.200 årligt pr. parcel. Budgettet blev enstemmigt godkendt.

6.      Valg af formand

Bent Larsen blev genvalgt som formand.

7.     Valg af bestyrelses-medlemmer samt suppleant

Ronni Dahl Olsen (3 B)  og Anni Hald (6 B) var på valg.  Begge blev genvalgt. Bo Richter (4 A) blev valgt som suppleant for den "ledige" 1-års periode. Suppleanten er således på valg igen til næste år for den vedtægtsmæssige 2-årige periode. Alle blev valgt uden modkandidater.

8.     Valg af revisor og revisorsuppleant

Uden modkandidater blev Hasse Vad (40 B) valgt som revisor og Jens Pedersen (38 B) som revisorsuppleant.

9.     Eventuelt

Ingen bemærkninger

Referent: Carl Christian Greve

Den 31. marts 2012